Kars, 24 saat suya kavuştu!

Kars, 24 saat suya kavuştu!

Kars halkı yıllardır hayalini kurduğu 24 saat kesintisiz içme suyuna Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın yoğun çabaları neticesinde kavuştu.

Kars, 24 saat suya kavuştu!

Kars halkı yıllardır hayalini kurduğu 24 saat kesintisiz içme suyuna Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın yoğun çabaları neticesinde kavuştu.

Kars, yıllardır susuzlukla boğuştu. Sağlıksız içilen sulara bile su paraları ödendi. Sağlığımızı tehdit etmesine rağmen elimizde su paralarının ödendiği kentte 24 saat kesintisiz su ise tamamen hayal olmuştu. Verilen vaatler, umutlar her nedense bir türlü yerine getirilemedi. Karsılar yıllardır “24 saat su” vaadine alıştı ve bunu bir türlü göremedi. Taa ki düne kadar. Çerme suyunun da devreye sokulmasıyla suların 24 saat verilmesine başlandı.

Kars’a günlük 24 bin metreküp su sağlayan Bayburt Barajı’nda kuraklık ve kaçak nedeniyle meydana gelen susuzluğa, günlük 10 bin metreküp Çerme suyu derman oldu.

Kars Belediye Başkanlığı, Bayburt Barajı’nda kuraklık ve kaçak nedeniyle su debisinde meydana gelen azalma nedeniyle alternatif su kaynakları arama çalışmaları başlattı.

2002 yılında temeli atıldıktan bir yıl sonra Çerme’den Kars’a getirilen su isale hattında, toprak kayması ve yer altı suları nedeniyle meydana gelen boru kırıkları, Kars Belediyesi tarafından onarılarak Kars’a 24 saat kesintisiz içme suyu verildi. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Su İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız çerme hattında oluşan sorunları yerinde inceledikten sonra gerekli onarım çalışmalarından sonra şehre aralıksız içme suyunu sağladılar.

Bayburt Barajından Kars’a getirilen günlük 24 bin metreküp suya ilave olarak, Çerme suyu isale hattında yapılan tamiratların ardından günlük 10 bin metreküp daha şehre ilave su eklenerek Kars halkının hayalini kurmuş olduğu 24 saat aralıksız su ihtiyacını sağlamış oldu.

Çerme hattında yıllardan beridir toprak kayması ve yeraltı suları nedeniyle meydan gelen tahribatlar nedeniyle özellikle son birkaç yıldır Çerme’den şehre su gelmediği tespit edilerek gerekli çalışmaların ardından su sorunu çözüldü. 

Önceki ve Sonraki Haberler