Kars, Afete Hazır!

Kars, Afete Hazır!

Başbakanlık Acil Durum ve Yönetim Merkezi Başkanlığının başlattığı “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda uygulamalı eğitim veriyor.

Kars, Afete Hazır!

Başbakanlık Acil Durum ve Yönetim Merkezi Başkanlığının başlattığı “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda uygulamalı eğitim veriyor.

toplumun yoğun olduğu kesimlerde afet olaylarına karşı bilinçli ve duyarlı toplum oluşturmayı amaçlayan Kars AFAD ekipleri, Afete Hazır Türkiye bilincini yaymak için eğitim, seminer ve bilinçlendirme toplantılarına toplumun her kesiminde devam ediyor.

Ana sınıfı ile kreşlerde da bu çalışmalarına başlatan AFAD, çocuklara çizgi film izleterek deprem tatbikatı ve eğitimini veriyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kars 80. Yıl Anaokulu’nda minik öğrenciler ile buluştu. Çocuklara afet durumunda ne gibi önlemler almaları gerektiği konusunda bilgiler verildi. Çocuklara sorular da soran Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Acil ve Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sabri Yüksel, afet durumunda nerelerde durmaları ve neler yapmaları gerektiği konularını anlattı ardından da uygulamalı tatbikat yaptırdı. Minik öğrencilerin ilgisi ise görülmeye değerdi.

Tatbikat ve eğitim sonrası açıklamada bulunan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Acil ve Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sabri Yüksel, “Başbakanlık Acil Durum ve Yönetim Merkezi Başkanlığının başlattığı Afete Hazır Türkiye proje kapsamında toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle okullarımızda ve halkımızın toplanma alanlarının yanı sıra ana sınıfı öğrencilerine de depremler konusunda bilgi veriyoruz. Ana sınıfı öğrencilerimize anlatmak zor değil aksine depremde ve enkazda onları kurtarmak daha zor ve güç. Çocuklarımızın bilinçli olması, toplumun afetlere karşı daha bilinçli olması, bizim için daha sağlıklı olumlu sonuçlar veriyor” dedi.

Yüksel, “Anaokulunda çocuklarımız bu yaşta bir bilgisayar gibidir. Ne anlatıyorsak hemen kavrayıp anlıyorlar. Çünkü birçok okula gidiyoruz; lise ve ortaokul. Hep kulaktan dolma bilgiler söylüyorlar mesela kapı altında durma veya sağlam olduğunu düşündükleri yerde durma gibi bilgilere sahipler. Oysa ki anasınıfı yaşında olan çocuklarımıza bugün anlattığımız bilgiler bir ömür boyu gidebilir. Çünkü ilk öğrendiklerini hep uygularlar.” açıklamasında bulundu.

Yüksel ayrıca, “Şuan 80. Yıl Anaokulunda çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. Ancak okul yetkilileri ve öğretmenleri tarafından sık sık bu eğitim yenilendiği için çocuklarımız çok bilinçli. Sorduğumuz ve anlattığımız konulara anında cevap vermekteler ve doğru bilgilere sahipler. Ben hem çocuklarımıza, hem ailelerine hem de okul idaresi ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler