Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine doğru

Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine doğru

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Ankara'da düzenlenecek olan “Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri” etkinliği için hazırlık toplantısı düzenlendi.

Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günlerine doğru

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Ankara’da düzenlenecek olan “Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri” etkinliği için hazırlık toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Muhammed Gürbüz  Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ın bu tür platformlarda en üst düzeyde kendini göstermesi gerektiğini belirterek her yıl düzenlenen tanıtım günlerinin büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri programının ikinci defa katılacaklarını belirten Gürbüz, şöyle devam etti:” Biz Kars ve Sarıkamış’ın tarihiyle, doğasıyla, turizmiyle ve zengin kültürü ile hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Yani şeker, un ve yağ var ancak helvayı bir türlü yapamıyoruz. Kars Valiliğimizin koordinesinde bölgemizde devam eden çok ciddi yatırımlar var. Gerek kış gerekse yaz turizmi için alt yapı, konaklama, spor tesisleri gibi birçok yatırım devam ediyor. Özellikle Sarıkamış’ımızı hem ulusal hem de uluslararası arenada hak ettiği yere getirmenin çabası içindeyiz. Yalnız bu sadece kamu kurumlarıyla değil, STK’lar, turizm işletmecileri, esnaflar ve bütün vatandaşlarımızın el birliği ile katkı sağlamasıyla mümkün olacak.”

Belediye Başkanı Göksal Toksoy’da, Sarıkamış’ın yapılan yatırımlarla iki yıl içinde yıldızının parlayacağını,  tanıtım günlerinde bu yapılan çalışmaları, gelinen noktayı, hayalleri ve Sarıkamış vizyonunu tarihten doğaya, turizmden kültüre, bütün enstrümanların kullanılması gerektiğini kaydetti

Toplantı, tanıtım günlerinde yapılacak çalışmalar ve stantların tanıtılmasıyla sona erdi.

Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Naci Özkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizm işletmecileri, Kaymakamlık AR-GE birimi çalışanları ve bazı esnaflar katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler