Kars, 4 Gün Boyunca 360 TV’de Olacak!

Kars, 4 Gün Boyunca 360 TV’de Olacak!

360 TV ‘Lokman Bizim Şehrimizde’ programında Kars’ı her yönüyle ekranlarına taşıyacak. Kars tanıtımı; 29 Şubat-3 Mart 2016 tarihinde saat 09:15’te 4 gün süreyle 360 TV ‘Lokman Bizim Şehrimizde’ programında olacak.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’a misafir olan 360 TV kanalına konuk olarak, Kars’ın tarihi, kültürel, inanç ve kış turizmi başta olmak üzere birçok özelliğini izleyicilere anlattı.

360 TV’nin ‘Lokman Bizim Şehrimizde’ isimli programına konu olan Kars’ın tanıtımı, birbirinden güzel dakikalara sahne oldu. Kars Namık Kemal Kültür Evi’nde yapılan Kars’ın yöresel yiyeceklerinin de misafirlere ikram edildiği programda, soba üzerinde kestane pişirildi, lavaşlar ısıtıldı ve tüm bunların çekimi eşliğinde yapılan programda, aşıkların sazlı sözlü atışmaları damga vurdu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yaklaşık 30 dakika boyunca Kars’ın güzellikleri ve özelliklerini anlattı. Ebu’l Hasan Harakani Hz’nin maneviyatını konu aldığı inanç turizmine dair birçok önemli noktaya değinen Karaçanta, Ani Antik Kent’in, Kars Kalesi’nin ve Kars’ın görülmeye değer sayısızca özelliğinden bahsetti.

Sarıkamış’ın kristal kar özelliğinden, Kars’ın mutfak özelliğindeki kaz lezzetinden tutun, kaşar peyniri, balı ve onlarca lezzete sahip bir ilin güzelliklerini görmek, lezzetlerini tatmak için herkesi Kars’a davet eden Başkan Karaçanta, Kars’ın anlatmakla bitmeyeceğini belirtti.

Programcının neden Kars? Sorusuna; ‘Benim için Kars deyince akan sular durur’ cevabını veren Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Sizler gelip Kars’ı görme fırsatı buldunuz. Bu soruya sizlerin de gittiğiniz yerde net cevaplar verebileceğiniz kanaatindeyim. Çünkü Kars’ın anlatılmaya, yaşanmaya değer o kadar özelliği var ki. Bu nedenle bizim için Kars denince hayat durur. Biz Kars sevdalısı insanlarız.” dedi.

Öte yandan Kars için yapılacak yatırımlara da dikkat çeken Karaçanta, Bakü Tiflis Kars Projesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Bu projenin Kars için çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Başkan Karaçanta, “Bakü Tiflis Kars Projesi hayata geçirildiğinde inanıyorum ki Kars’tan giden tüm yatırımcılarımız, aklı ve gönlü Kars’ta kalan tüm iş adamlarımızın, yatırımcılarımızın ve Kars sevdalılarımızın geri döneceği düşüncesindeyim.” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Mahmut Karataş, Ayhan Şimşekoğlu ve Arif Tellioğlu Kars’ın vazgeçilmez kültür özelliklerinden aşıklık geleneği hakkında sazlı sözlü örnekler verdi. Dudakdeğmez, ve atışmalarla son bulan Kars programı, 29 Şubat-3 Mart 2016 tarihi saat 09:15’te 4 gün süreyle 360 TV ‘Lokman Bizim Şehrimizde’ programında ekranlarda olacak.

‘Lokman Bizim Şehrimizde’ programcıları Kars’ta görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle de bir bir röportaj yaparak, meslektaşlarının düşüncelerini dinledi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler