Kars 60 Yataklı Modern Huzur Evine Kavuşuyor

Kars 60 Yataklı Modern Huzur Evine Kavuşuyor

Kars’ta bakıma ve barınmaya muhtaç yaşlıların sağlıklı bir yaşam sürecekleri 8 bin 200 metrekare alanda faaliyet gösterecek olan tam donanımlı 60 yataklı bir huzur evi yapılıyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzci ile birlikte 30 işçinin inşaatına başladığı huzur evinde incelemelerde bulundu. İnşat alanında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Doğan, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

Vali Doğan, huzurevinin sözleşme tarihinin 12 Mayıs 2017, bitiş tarihinin 12 Aralık 2018 olduğunu ve sözleşme bedelinin 7 Milyon 410 TL olduğunu söyledi. Toplam alanının 4 bin metrekare, bina oturum alanının 2 bin metrekare ve toplam inşaat alanının ise 8 bin 200 metrekare olacağını söyleyen Vali Doğan, huzurevin 60 yataklı olacağını belirtti.

Vali Rahmi Doğan bir yıl önce göreve geldiğinde Kars’a bir huzur evi yapılması için çalışma başlattıklarını belirterek desteklerinde dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a teşekkür ettiklerini ve şükranlarını sunduğunu söyledi.

YAŞLILARIMIZ KENDİSİNİ EVLERİNDE HİSSEDECEKLER

Huzurevini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ile İl Özel İdaresi marifetiyle inşa etmeye başladıklarını da söyleyen Kars Valisi Rahmi Doğan: “Huzurevimiz, yaşlı vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için odalar ev konseptinde tasarlanmış olup her katta mutfak ve salon konumlandırılmıştır. Dış cephe ve iç mekan tasarımı, yaşlıları maksimum derece rahat ettirebilmek, evlerinde hissetmelerini sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır. Huzurevi projesi daha önce TOKİ’ye ihale edilerek gönderilmişti. Yani Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı huzurevini TOKİ’nin yapmasını talep etmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasındaki sorundan dolayı TOKİ ihale edememekteydi. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile görüştük. Hem projenin hem de ödeneğin Kars Valiliği İl Özel İdaresine gönderilmesini talep ettik. Daha sonrada projesi ile birlikte ödeneğini Kars Vadiliğine gönderdiler. Bizlerde il Özel İdaresi olarak hemen ihalesini yaparak çalışmalara başladık. Gördüğünüz gibi 30 kişilik ekip inşaat çalışmalarına başladı. Huzurevimiz 60 yataklı olacak. Tabiî ki gönül ister ki yaşlılarımıza evlatları bakabilsin. Ama günümüz şartlarında bu konuda mümkün olmayan şartlarda oluşabiliyor. Yaşlı, bakıma ve barınmaya muhtaç olan vatandaşlarımız modern bir şekilde dizayn edilecek olan huzurevinde misafir edilebilecekler. Tabi ki burası gibi Kars’taki her proje ve yapılan işlerde Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın büyük desteklerini görüyoruz. Sayın Bakanımıza ne tür talebimiz olsa ilgili bakaralılıklar ile görüşerek gerekli desteklerin sağlanmasını sağlıyor. Nasıl olsa Sayın Bakanımız bu sorunu da çözer düşüncesiyle işlerimize daha önceden başlıyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi Sayın Bakanımız, Kars için çok büyük bir şanstır. Bu nedenle Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki sene sonunda doğru bitecek ve yaşlılarımızı burada misafire etmeğe başlayacağız.“ dedi.

kars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(9).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(1).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(2).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(3).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(4).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(5).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(6).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(7).jpgkars-60-yatakli-modern-huzur-evine-kavusuyor-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler