Kars Açık Kapı Hizmet Bürosu 1 yılda bin 494 başvuru aldı

Kars Açık Kapı Hizmet Bürosu 1 yılda bin 494 başvuru aldı

Kars Valiliği bünyesinde 2018 yılı nisan ayında hizmete giren Açık Kapı Hizmet Bürosu vatandaşın sorunlarını çözmeye devam ediyor. Kars Açık Kapı Hizmet Bürosu 1 yılda bin 494 başvuru aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Açık Kapı Koordinatörü Ali Güneş, "Açık Kapı Valiliklerimizde hayata geçirilen, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır." dedi.

Bir yılda bin 494 başvuru aldığını söyleyen Güneş, "Açık kapı vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı amaçlamaktadır. Açık kapıdan tüm vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenlerimiz yararlanabilmektedir. Kars Valiliği bünyesinde 13.04.2018 tarihinde hizmete açılan milletin kapısı Açık Kapı açıldığı günden bugüne toplam bin 494 başvuru almıştır bu başvuruların yüzde 64 olumlu sonuçlandırmıştır olumlu sonuçlanan başvuruların büyük kısmını iş talepleri ve sosyal yardımlar kapsamaktadır. Açık Kapı Kars Valiliği bünyesinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler