Kars Afrin’e Destek Platformu: Zeytin Dalı Harekâtını sonunda kadar destekliyoruz

Kars Afrin’e Destek Platformu: Zeytin Dalı Harekâtını sonunda kadar destekliyoruz

Kars’ta oluşturulan Afrin’e Destek Platformu, yaptığı basın açıklamasında Afrin’e yönelik olarak yürütülen Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediklerini açıkladı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) öncülüğünde gerçekleştirilen ortak basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen,Kars Belediyesi, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Milliyetçi Hareket Partisi, Ülkü Ocakları Başkanlığı, Kars Karadenizliler Derneği ve ilde faaliyet gösteren bazı vakıf, sendika ile oda başkanlıklarının temsilcileri katıldı.

Afrin’e Destek Platformu adına ortaklaşa gerçekleştirilen basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasıyla Türk Milletini derinden yaraladığı iddia edilen Türk Tabipler Birliği de kınandı.

Nostalji Kafe’de gerçekleştirilen ve TÜRKAV Kars İl Başkanı Murat Şanlı tarafından okunan basın açıklamasında; geçtiğimiz günlerde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde ( AKPM ) Türkiye aleyhtarı bazı meclis üyelerinin, Afrin Harekâtının ( AKPM ) raporunda “istila” şeklinde tanımlanmak istendiğini hatırlatıldı.

Murat Şanlı açıklamasında, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin yapmak istediği bu tanıma, Azerbaycan Heyeti Başkanı Samed Seyidov itiraz ettiğine dikkat çekerek, Samed Seyidov’un: "Avrupa şunu anlamıyor, bugün Türkiye yalnız Türkiye için değil, Avrupa için de savaşıyor. Türkiye bütün dünya için savaşıyor." Dediğine vurgu yaptı.

Afrin Harekâtına ilişkin çok tuhaf yaklaşımlar yapıldığını belirten Şanlı: “Hepimiz bugün terörden neler çektiğimizi biliyoruz. Terör sadece Türkiye değil, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Azerbaycan’da da yaşanıyor. Terör, Avrupa sınırında bir kanserdir. Ve bir ülke, bu hastalığı engellemek için elinden geleni yapıyorsa, biz bu ülkenin müdahalesine raporumuzda ‘istila’ veya ‘müdahale’ diyemeyiz. Türkiye’nin yaptığı, terör örgütü olan DAEŞ ve PKK ile mücadeledir. Bunlar Avrupa ve insanlık için büyük tehditlerdir. Türkiye de bu tehdidi bertaraf etmek için harekete geçmiştir. Hayır, bayanlar baylar, bu harekâta istila denemez. Türkiye’nin bugün desteğimize ihtiyacı var. Terörle baş etmenin tek yolu budur ve Türkiye’nin bunu başaracağını umuyorum. Seyidov konuşmasını “Yaşasın Bir Millet, İki Devlet” diyerek sonlandırmış bu konuşmasıyla da Türk Halkının gönlünü fethetmiştir. Sayın parlamenterin şahsında bu gün bizlerlere desteğini esirgemeyen Azerbaycan Hükümetine teşekkür ederim dedi.

Afrin’e Destek Platformu içerisinde yer alan sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye’nin terör tehdidini ortadan kaldırmak için Suriye sınırları içerisinde yer alan bölücü unsurlara karşı ‘Zeytin Dalı’ adıyla başlatmış olduğu operasyonlara desteklerinin tam olduğunu da açıklamasında belirten Şanlı: “Türkiye, Sınır Güvenliğini sağlamak, kendisi ve Bölge Ülkeleri için tehdit oluşturan Terör Koridorunu ortadan kaldırmak için attığı adımın bölgedeki barışın tesisi açısından önemi büyüktür.

Afrin’e düzenlenen operasyonların asıl nedeni ülkenin ulusal çıkarlarını korumaktır. Bunun dışında bir neden aramak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır, “Allah Ordumuzun Yardımcısı Olsun. Bölgedeki Teröristleri Kahrı Perişan Etsin. ‘’ Ayrıca vatan savunması yapan ve operasyonda şehit olan askerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Allah, Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer kılsın. Onların yar ve yardımcısı olsun İnşallah”

Devletimiz ve Hükümetimiz, Birleşmiş Milletler (B.M) Güvenlik Konseyi'nin Terörle Mücadeleye yönelik kararları ve B.M Sözleşmesinin 51'inci Maddesinde yer alan '’ Meşru Müdafaa ‘’ Hakkı'nı Kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu İle birlikte Terör unsurlarını hedef almaktadır. Hemen sınırlarımızda yaşanan şiddet, çatışma sarmalı ile PKK, PYD, DEAŞ ve benzeri Terör Örgütlerinin faaliyetleri sonucunda 3,5 Milyon masum insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve Sığınılacak tek güvenli liman olarak Türkiye'yi görmüştür. Nitekim ülkemiz yaptığı insan ve vicdan odaklı politikalarla bu sığınmacılara sahip çıkmış ve bugün dünyada mültecilere en fazla yardımı yapan ülke konumuna gelmiştir. Bu açıdan Türkiye mazlum ve mağdurlar için güvenilir bir liman olurken, aziz milletimiz darda kalana ulaşan yardım eli olmuş, Şanlı bayrağımız güvenin teminatı ve yarınlara olan umudun adı olmuştur.

Bu itibarla Türkiye, sınırlarında oluşturulmak istenen Terör Kuşağına son vermek, bu Terör Kuşağını oluşturan unsurların özellikle son günlerde hedef gözetmeksizin Hastaneleri, İbadethaneleri ve dolayısıyla sivilleri de hedef alan saldırılarına son vermek amacıyla bu harekâtı başlatmak mecburiyetinde kalmıştır.

Zeytin Dalı Harekâtı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddütte mahal yoktur.” Şeklinde ifadeler kullandı.

AFRİN’E DESTEK PLATFORMU ÜYELERİ

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Kara

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanlığı

Kars Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı 2.Başkanı Cihan Nayır

Hak-İş Konfederasyonu Kars İl Başkanı Fikret Kepenekçi

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Muhsin Ağcay

Kars Karadenizliler Derneği adına Necmi Kocaoğlu

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Eski İl Temsilcisi ve

Türk Sağlık-Sen Kars Eski Şube Başkanı Hasan Gökçay

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna Bağlı Sendikalar

Türk Eğitim-Sen Kars Şubesi

Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkan yardımcısı Hüsnü Kemal Koç

Türk Haber-Sen Sendikası Kars İl Temsilcisi Kemal Erginbay

Türk Tarım Orman-Sen Sendikası İl Temsilcisi İlker Aki

Türk Yerel Hizmet-Sen Sendikası İl Temsilcisi Kemal Kaya

Türk Kültür-Sanat-Sen Sendikası il Temsilcisi Süleyman Bulut

Türk Diyanet Vakıf-Sen sendikası İl Temsilcisi Osman Örs

Türk Ulaşım-Sen Sendikası İl Temsilcisi Cemil Demirci

Türk Büro-Sen sendikası İl Temsilcisi Alemdar Vural

Türk Enerji-Sen Sendikası İl Temsilcisi Nesip Budak

Türk İmar-Sen Sendikası İl Temsilcisi Zeki Paşalıoğlu  

kars-afrin’e-destek-platformu,-zeytin-dali-harekâtini-sonunda-kadar-destekliyoruz-(3).jpgkars-afrin’e-destek-platformu,-zeytin-dali-harekâtini-sonunda-kadar-destekliyoruz-(4).jpgkars-afrin’e-destek-platformu,-zeytin-dali-harekâtini-sonunda-kadar-destekliyoruz-(1).jpgkars-afrin’e-destek-platformu,-zeytin-dali-harekâtini-sonunda-kadar-destekliyoruz-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler