Kars-Akyaka TREN Seferleri İptal

Kars-Akyaka TREN Seferleri İptal

Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi'nin Kars ayağı ve Akyaka seferden kaldırıldı.

Günlük iki sefer yapan ve her gün 400 yolcu taşıyan Kars-Akyaka arası tren ile halk arasında daha çok “hızlı tren” olarak adlandırılan ve Kars-Ankara arası sefer yapan Erzurum Ekspresi’nin Kars ayağı seferden kaldırıldı. Özellikle Akyaka’ya çalışan trenin seferden kaldırılması tepkiye neden oldu.

Devlet Demir Yolları, Kars’taki tren yolu ulaşımını bitirmek ve Kars Gar Müdürlüğü’nü kapatmak için düğmeye bastı. Tüm işleri memur ataması, tayini ve sürgünü olan iktidarın Kars Milletvekilleri’nin sessiz kaldığı kararla, yıllardan beridir Kars-Akyaka arası sefer yapan tren ile Erzurum Ekspresi’nin seferden kaldırılmasıyla Kars Gar’ı adeta sessizliğe büründü. Akyaka Treni ile Erzurum Ekspresi’nin zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığı bildirildi.

Özellikle Akyaka Treni’nin seferden kaldırılmasına en büyük tepki Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan’dan geldi. Kars-Akyaka arası çalışan trende her gün güzergahta 400 kadar vatandaşın yolculuk ettiğini belirten Turan, “Bunların 70’ini öğrenciler oluşturuyor. En çokta öğrenciler mağdur olacak.” dedi.

Trenin, zarar ettiği gerekçesiyle seferden kaldırıldığının kendilerine bildirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Turan, “Devlet süpermarket veya özel işletmeci değildir. Demiryolları KİT’tir ve KİT’lerin kuruluş amacı da hizmettir. Vatandaş mağdur olmasın diye devlet bazen zarar edebilir. Kamu hizmeti ve sosyal devlet anlayışı bunu gerektirir.” diye konuştu.

Doğukapı’nın açılacağının söylendiği bir süreçte trenin seferden kaldırılmasının saçma olduğunu da kaydeden Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, şunları söyledi:

“İlçemizden geçen demiryolu Doğukapı’ya kadar uzanmaktadır. Doğukapı’nın açılacağı söylenen bir süreçte Akyaka Treni’nin seferden kaldırılarak, demiryolunun pasif hale getirilmesini anlamış değiliz. Akyaka Treni, özellikle kış ayları güvenli yolculuk nedeniyle vatandaşın öncelikle tercihiydi. Her gün 400 yolcu treni tercih ediyordu. Bunların 70’i öğrenciydi. Yolcular yanı sıra kış günü öğrenciler perişan olacak. Özellikle kışın trenin kaldırılmasını da anlamış değiliz. Çünkü kışın daha çok terci ediliyordu tren. Trenin kaldırılması bölgemizi cezalandırmaktan başka bir şey değildir. Özellikle milletvekillerimizden duyarlılık beklemekteyiz.”

ÇAĞDAŞ KARS HABER

Önceki ve Sonraki Haberler