Kars Alpaslan Anadolu Lisesi "Let's Create a Science Museum" projesinde

Kars Alpaslan Anadolu Lisesi "Let's Create a Science Museum" projesinde

Kars Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencileri, "Let's Create a Science Museum" eTwinning Projesi ile bilim müzesi oluşturarak tecrübelerini geliştirdi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Alpaslan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hafize Günaydın ve öğrencilerinin katılmış oldukları "Let's Create a Science Museum" (Haydi Bir Bilim Müzesi Oluşturalım) adlı eTwinning projesi çalışmalarında sona gelindi.

Aralık 2020 tarihinde başlayan proje faaliyetlerine Türkiye'den 9, Romanya'dan 2 öğretmen ve öğrenci katıldı. Türkiye’yi Kars Alpaslan Anadolu Lisesi öğrencilerin de temsil ettiği projede görevli öğrenciler, bilimle ilgili materyaller, web 2.0 araçları, afiş, dergi, sanal müze, vb. etkinlikler yaparak ortaklaşa ürünler elde ettiler.

Projeye katılan öğrenciler güvenli internet kullanımı, yabancı dil becerilerini geliştirme, teknolojiyi etkin kullanma, merak uyandırma ve ekip halinde çalışma motivasyonu sağlama, takımlar halinde çalışma konularında etkinlikler gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca, proje çalışmaları kapsamında deney (experiment) çalışması da yaparak ve yaşayarak öğrenme etkinliklerini de geliştirdiler. Ayrıca bu projede görevli öğrenciler ve öğretmenler Covid-19 virüsünün tedavisinde bilimin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.

kars-alpaslan-anadolu-lisesi-lets-create-a-science-museum-projesinde-(2).jpgkars-alpaslan-anadolu-lisesi-lets-create-a-science-museum-projesinde-(3).jpgkars-alpaslan-anadolu-lisesi-lets-create-a-science-museum-projesinde-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler