Kars Ardahan Iğdır Çocuk Resim Sergisi

Kars Ardahan Iğdır Çocuk Resim Sergisi

KARS ARDAHAN IĞDIR ÇOCUK RESİM SERGİSİ'NDE RESİMLER DUYGU SELİ YAŞATTI

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu ile birlikte faaliyetlerini sürdüren Kars Ardahan Iğdır Gençlik Derneği, KAI Dernekler Federasyonu'nun destekleriyle "Kars Ardahan Iğdır Çocuk Resim Sergisi" nin açılışını bugün Güven Park Sanat Galerisi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Açılışa Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Büyük Şehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Müdürü Faik Ece, Bürokratlar, İş adamları ve çok sayıda Kars Ardahan Iğdırlı vatandaşlar katıldı.

Aşık Paşa Susanoğlu ve Aşık Mustafa Karakaş'ın sazları eşliğinde söyledikleri "Karşılama" ile Açılış Programı başladı. Açılış Konuşmasını yapan KAI Gençlik Derneği Başkanı İsmail Deniz konuklara teşriflerinden, Genel Başkan Erdoğan Yıldırım ve Büyük Şehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan'a desteklerinden dolayı teşekkür etti ; " Bu projeyi hazırlarken en büyük amacımız farkındalık yaratarak satışlardan elde edeceğimiz geliri bölgemizin çocuklarına aktarmak ve bir nebze de olsa çocuklarımıza yararlı olabilmek" dedi.

Büyük Şehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan ise " Bana böyle bir teklif geldiğinde kendi yöremin çocuklarını anlatan bir sergi olduğu için zevkle kabul ettim. Serginizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra Kürsüye davet edilen KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım Sergideki resimleri görünce çok duygulandığını, çocukluğunu resimlerde gördüğünü ifade ederek; "Başta Dernek Başkanımız, Dernek Yönetim Kurulu Üyelerimiz olmak üzere bize sıla-i rahim yaşattıkları için emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay konuşmasında; " Şehir hayatını gördüğüm zaman köyde doğup büyüdüğüm için Allah'a teşekkür ediyorum. Eğitimci olmam sebebiyle çalışmalarımın başında bölge çocuklarımız geliyor. Önceliğimiz bölgedeki eğitimi geliştirmek ve bölgeyi okulsuz öğretmensiz bırakmamak" dedi.

Açılış Programının son konuşmasın yapan Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, resimleri görünce yıllar öncesine gittiğini ve burada sergilenen resimlerin çoğunu yaşayarak büyüdüğünü söyledi. Beyribey " Köydeki çocuklar hayatı yaşayarak öğreniyorlar, onların orada kalabilmesi ve daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için mücadele içinde olacağım" dedi.

Kars Ardahan Iğdırlı çocukların en doğal, en temiz, en saf halleriyle objektiflere yansıyan 60 adet fotoğraftan oluşan "Kars Ardahan Iğdır Çocuk Resim Sergisi" 14- 21 Şubat tarihleri arasında Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler