Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Bakan Arslan’ı Hemşehrileriyle Gölbaşı’nda Buluşturdu

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Bakan Arslan’ı Hemşehrileriyle Gölbaşı’nda Buluşturdu

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu öncülüğünde Federasyonla birlikte faaliyetlerini sürdüren Gölbaşı Kars Ardahan Iğdır Ağrı ve Çevre İlleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gölbaşı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’ın katılımıyla düzenlenen toplantı, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaarslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Federasyon Genel Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek Başkanları, STK Başkanları, Gölbaşı İlçe Muhtarları ve hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Federasyon Genel Sekreteri Muhammed Ocakoğlu’nun sunumunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Salih Kara tüm haziruna katılımları için teşekkür etti. “ Bizler doğduğumuz yerleri, doyduğumuz yerleri kısacası memleketimizi çok seviyoruz. Ayrılıkçı güçleri aramızda istemiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşmasın yapmak üzere kürsüye davet edilen Genel Başkan Erdoğan Yıldırım, yoğun programının içinde Gölbaşı’na da zaman ayırdıkları için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza şahsı ve tüm Gölbaşılılar adına teşekkür ettiklerini ifade etti. “Bende bir kardeşiniz olarak Kars’ta doğdum ama Gölbaşı’nda büyüdüm. İnşallah Gölbaşı hak ettiği yeri bulacak. Sayın Bakanımızla hemşehrileri olarak gurur duyuyoruz. Her zaman yanında ve emrinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise; “ Gölbaşının iki büyük sorununu hükümetimiz çözümledi. Gölbaşı’nda yapılan 5 büyük kavşak için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Mogan Gölü’nün temizliğini de yine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üstlendi. Bu konuda da Sayın Bakanımıza minnettarız. 15 Temmuz’da en fazla şehit veren ilçe biziz. Memleketimizin bir daha 15 Temmuzları yaşamaması için 16 Nisan’a kadar el birliği ile çalışıp aydınlık günlere kavuşacağız” dedi.

Ankara Milletvekili Murat Alparslan konuşmasında Türkiye’nin hızla büyüdüğünü, yükseldiğini ve güçlendiğini ifade etti ve “ Ne mutlu bize ki tarihi şanla şerefle dolu bir milletin mensubuyuz. Bu millet ağır bedeller ödedi, bu millet çok büyük tehlikelerden geçerek bu günlere geldi. Allahın izniyle 16 Nisan’da birlikte omuz omuza koalisyonların, kavgaların, çekişmelerin son bulacağı günlere adım atacağız” dedi

Toplantının son konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan Mogan Gölü için getirdikleri üç gemiyle Avrupa'nın en büyük temizliğini gerçekleştireceklerini anlatan Arslan, 14 Nisan'da Gölbaşı'na değer katacak Ankara-Niğde Otoyolu projesi için teklif alacaklarını belirtti.

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında vesayet odaklarının baskısı altında icraatlarını hayata geçirmeye çalıştığını anlatan Arslan, 2002-2007 arasında hükümetin atama ve icraatlarının Cumhurbaşkanlığınca onaylanmadığını anlattı.

Arslan, AK Parti hükümetlerinin Türkiye'yi 14 yılda üç kat büyüttüğünü, ayaklarına takılan prangalar olmasaydı bu oranın 10 kata çıkabileceğini söyledi. Söz konusu dönemde bazı bürokratların hükümete programının uygulanması konusunda zorluk çıkardığını da ifade eden Arslan, "bürokratik oligarşi" olarak adlandırılan bu durumun, mahkemelerin bu kişiler lehine aldığı kararlarla devam ettiğini dile getirdi.

Arslan, "40 yıldır PKK diye bir terör örgütünü başımıza bela ettiler, bu ülkeyi parçalayamadılar. O da yetmedi DEAŞ'ı bela ettiler yine parçalayamadılar. 80 öncesi bela ettikleri DHKP-C'yi saymıyorum, onlar da devam ediyor. Bir de FETÖ'yü bela ettiler. Baktılar terör olaylarıyla bu ülkeyle baş edemiyorlar, her türlü engellemeye rağmen bu ülke büyümeye, büyük projeler yapmaya devam ediyor. 'Eyvah Türkiye'nin etrafındaki coğrafyadaki ticaretin pastasını kendi aramızda paylaşıyorduk, Türkiye bütün engellemelere rağmen durmuyor, bu pastadan pay alıyor.' Etrafımızda bugün 'hayır' diyenlerin kendi aralarında bölüşmeye alıştıkları pastadan" dedi.

Herkesin 1982 darbesinin ürünü olan anayasanın değişmesi gerektiği yönünde söylemlerde bulunduğunu ancak AK Parti'nin bunu unutmadığını belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclis'te her türlü engellemeye rağmen, bacaklar ısırıldı, burunlar, mikrofonlar kırıldı, kürsüler işgal edildi, eller kelepçelendi... Allah razı olsun 1999-2002 arasında başbakan yardımcılığı yapmış, hükümet sorumluluğu almış, sorumluluk almak başka bir şey, hariçten gazel okumak kolay, Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı ile başbakan anlaşamayınca bu ülkenin neler çektiğini o biliyordu. O yüzden dedi ki 'AK Parti'nin getirdiği bu değişiklik doğrudur, arkasında duruyorum.' Onlarla birlikte biz 339 milletvekili sözümüzün arkasında durduk, kararı size getirdik. Söz de karar da sizin."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devlet yönetiminde çift başlılıkla birlikte çekişmeleri de sona erdireceğini belirten Arslan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasındaki tartışmaların ülkeye ve ekonomiye zarar verdiğine dikkati çekti.

Arslan, "(Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım çok iyi anlaşıyor, böyle devam ediyor) diyorlar. Hayır. Çok iyi anlaşsalar da vesayet odakları ve bürokratik oligarşi ile istediğimiz hızla büyüyemiyoruz. Allah selamet versin, Sayın Cumhurbaşkanımız bir dönem daha başta. Kim garanti verebilir, tekrar birbiriyle anlaşamayan iki kişinin gelmeyeceğine, tekrar 2002 öncesine dönüp IMF kapılarında dilenmeyeceğimize? Diyoruz ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle tek merkezden yönetildiğimiz bir sistem gelmeli, hükümet ömürleri geçmişte olduğu gibi 14-15 ay olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde milletin temsil edileceğini ve yüzde 50'den fazla oy alan partinin iktidar olabileceğini bildiren Arslan, düzenlemenin kabul edilmesi halinde milletvekili sayısının da 550'den 600'e çıkarılacağını söyledi. Birçok Avrupa ülkesinde nüfusuna göre Türkiye'den daha fazla milletvekili bulunduğunu kaydeden Arslan, "Başka zaman söylüyorsunuz ya 'Medeni Batı, demokratik hukuk devleti Batı.' Almanya, Fransa, İngiltere... Onlarda 900, 1700 olunca masraf olmuyor da bizde 600 olunca mı masraf oluyor? Eğer 50 milletvekili arttığında bu ülkeye masraf olacak diye düşünüyorsanız, kusura bakmayın da Başkanlık Divanındaki bir tane milletvekiliniz iki ayda 2 trilyon telefon faturası ödedi. Demek ki dert o değil, dert bir şeyler söylemiş olma derdi." diye konuştu.

Arslan, milletvekili seçilme yaşının 18 yaşa düşürülmesi konusunda da gençlerin TBMM'ye girmesine halkın karar vereceğine işaret ederek, 15 Temmuz'da ülkenin bekası için mücadele eden gençlerin TBMM'ye girmesi ve onlardan korkulmaması gerektiğini vurguladı.

Referandum sonuçlarına ilişkin de Arslan, "Benim 'evet' çıkacağından hiç şüphem yok. Sebebi şu, AK Parti olarak her ne yaparsak istişare ile yapıyoruz. Danışıyoruz, konuşuyoruz, fikirlerinizi ve önerilerini alıyoruz. Sizi dinleyerek karar oluşturuyoruz. Gün sonunda huzurunuza geldiğimizde zaten sizin fikrinizin tezahürü olduğu için sonuna kadar arkasında duruyorsunuz. Bugüne kadar böyle oldu, Allah'ın izniyle 16 Nisan'da da böyle olacak." ifadelerini kullandı.

Arslan, kendisini dinleyenlerden, memleketlerindeki hemşehrilerine ulaşarak referandum konusunda kanaat önderliği yapmalarını da istedi.

kars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(1).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(8).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(2).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(3).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(4).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(5).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(7).jpgkars-ardahan-igdir-dernekler-federasyonu-bakan-arslan’i-hemsehrileriyle-golbasi’nda-bulusturdu-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler