Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Kültür Merkezi açıldı

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Kültür Merkezi açıldı

Merkezi Başkent Ankara’da bulunun Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından çok kapsamlı bir şekilde hizmet verecek olan Kültür Merkezinin açılışı, yapıldı.

Ankara’da Kars Ardahan Iğdır halkına çok yünlü olarak hizmet verecek olan KAI Kültür Merkezi, Başkent Ankara’nın Altındağ ilçesinde Altınpark Mahallesi, Altınpark Cad. No: 27’de faaliyetlerine başladı.

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu kültür Merkezi açılışına katılan 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Bu kültür evi sadece değerlerimizi yaşatmamız adına değil, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak adına da çok önemli.” dedi.

Arslan, “Sivil Toplum kuruluşları olmazsa olmazımızdır. Geçmişini bilemeyen geleceğini kuramaz diye çok güzel bir söz var. Eğer geçmişinizi iyi bilirseniz onun üzerine çok güzel bir gelecek bina edersiniz. Geçmişimizi bilebilmemiz için doyduğumuz yere, Ankara'ya geldiğimizde, aynı zamanda geçmişimizi yaşatmak, onu başka insanlara da tanıtmak gerekir ki yeni nesil o geçmişi unutmasın. Gurur duyması gereken geçmiş üzerinde daha güzel bir gelecek kursun ki sadece Kars Ardahan Iğdır'ın kardeşliği değil 81 ilin kardeşliğini konuştursun. Bizim gayretimiz bu.” ifadelerini kullandı.

“Bu kültür evi sadece değerlerimizi yaşatmamız adına değil, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak adına da çok önemli”

Bu coğrafyada bin yıldır nasıl farklılıklarımızı, renklerimizi bir mozaik gibi bezemiş ve onu ortak değerimiz yapmışsa, Türkiye'de de bu ortak değeri genişleterek herkse örnek olmak istiyoruz. Bu kültür evi sadece değerlerimizi yaşatmamız adına değil, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak adına da çok önemli" şeklide konuştu.

Kars Ardahan Iğdır Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım da “Vazgeçilmez sivil toplum örgütlerinin gücü bir kere daha ortaya çıktı. Örgütlü olmakta, birlik ve beraber olmakta her zaman fayda var.” dedi.

Açılışını gerçekleştirdikleri dernek bünyesinde yöre halkımız her türden sosyal ve kültürel aktiviteler yapacağını kaydeden Yıldırım, “Yöre halkımız bir araya gelecek ve öz kültürümüzü yaşatmak için etkinlikler düzenleyecek. İsteyen vatandaşlarımız ve derneklerimiz çeşitli paneller, söyleşiler, sergiler, atölye çalışmaları, kurslar, kermesler ve geceler düzenleyebilecek. Derneğin kapısı tüm halkımıza açık olacak. Derneğimiz bünyesinde hemşehri turizmin geliştirmek için çalışmalar yapacağız. Yıllar önce çeşitli nedenlerle Kars, Ardahan ve Iğdır’dan koparak göç eden ama doğduğu yeri unutmayan yöre halkımızın kendini memleketinde hissetmesi için derneğimiz önemli bir buluşma noktası olacaktır.” ifadesini kullandı.

Açılışa 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgün, Sincan Belediye Başkanı Murat Mercan, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, Akyaka Belediye Başkanı Öztürk Nar, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Recep Tezcan, Ankara Büyük Şehir Daire Başkanlarından Faik Ece, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanlarından Kemal Güney, Ankara SGK İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu,  CHP Kars Belediye Başkan Aday Adayı Naif Alibeyoğlu, MHP Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik, Ak Parti Sarıkamış Belediye Başkan Adayı Cezmi Boztaş, Çorum Federasyonu Başkanı Hayri Çığır, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Ahi Evran Ocağı İş Adamları Derneği Yunus Çelik, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Özek, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa Güven, İstanbul KAI Dernek Başkanları, Kayseri KAI Dernek Başkanları, KAIFED Genel Başkan Vekili İş Adamı Yener Acay, iş adamlarından Remzi Aras, İmbat Muğlu, Gürdal Aras, dernek başkanları ve üyeleri, STK ve parti temsilcileri ile çok sayıda hemşerilerimiz katıldı.

kars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(4).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(5).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(1).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(3).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(6).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(7).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(8).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(9).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(10).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(11).jpgkars-ardahan-igdir-dernekleri-federasyonu-kultur-merkezi-acildi-(12).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler