Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine davet

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine davet

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 16- 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinin içeriğini davet maillerinde aktardı.

Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine davet

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 16- 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinin içeriğini davet maillerinde aktardı.

Yıldırım’ın davet yazısı şöyle:

“Günümüzde ekonomik, politik, kültürel, sosyal bütünleşmelerin yaşandığı küreselleşme süreci beraberinde yerelleşme eğilimlerini de güçlendirdi. Bu yaklaşımla hazırlanan il Tanıtım Günleri’nde “Güneşin İlk Doğduğu Topraklar” olan Kars Ardahan ve Iğdır’ın tüm yönleriyle tanıtılması amacıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde 16- 19 Ekim tarihleri arasında KAI TANITIM GÜNLERİ düzenlenmektedir.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “KAI TANITIM GÜNLERİ”; Kars Ardahan Iğdır Valilikleri ve KAI Dernekler Federasyonu öncülüğünde düzenleniyor. Bu organizasyonun hazırlık aşamasında, Bölge Milletvekillerimiz, Kaymakamlıklarımız, Belediye Başkanlarımız, Üniversitelerimiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimiz, Federasyon, Vakıf ve Derneklerimiz, Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanlarımız, esnaflarımız, adını sayamadığımız birçok katılımcımız ve paydaşımız bu sene de aynı ruhu taşıyarak Kars Ardahan Iğdır’ın en iyi şekilde tanıtımını sağlayacaktır.

“KAI TANITIM GÜNLERİ” etkinliği süresince Kars, Ardahan, Iğdır illeri hakkında bilgisi olan da olmayan da bilgilenecek, yöreyi yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Aynı zamanda doğdukları topraklardan hayat şartları nedeniyle bazıları mecburiyetten, bazıları eğitim nedeniyle, bazıları ticaret nedeniyle göç etmek zorunda kalmış hemşehrilerimizi de bir araya getirerek sıla özlemlerini gidermek, dört gün boyunca Kars Ardahan Iğdır’ı Ankara’da yaşatmak ve yaşamak istiyoruz.

Amacımız; birbirinden ayrılmaz bir bütün olan bu üç Serhat Şehrimizin tarihini, kültürünü, manevi değerlerini, doğal değerlerini, kış turizmini, diğer turizm alanlarını, yer altı ve yer üstü zenginliklerini, folklorunu, Âşıklarımızı,  bu yıl 100. yıl dönümlerinde anacağımız Sarıkamış Şehitlerimizi daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlamak olacaktır. Etkinlikte yöresel lezzetlerimiz olan kaz, kaşar peyniri, çeçil peyniri, bal, yöresel yemekler, turistik el emeği ürünler de tanıtılacak ve satışa sunulacaktır.

“KAI TANITIM GÜNLERİ” etkinlikleri kapsamında bu yıl Ani Antik Kenti’nin önemi, dünü, bugünü, bilinmeyen yönleriyle Ani Efsanelerinin anlatılacağı “Dünya Mirası Ani Antik Kentimiz” konulu bir panel düzenleyeceğiz.

KAI Dernekler Federasyonu olarak, dört gün boyunca Türkiye’mizin bu üç güzel ilini tanıtmak ve Ankara’da bulunan hemşehrilerimizle, ziyaretçilerimizle bu güzellikleri paylaşmak isteriz. 

Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Saygılarımla”

Önceki ve Sonraki Haberler