Hastane Girişimi

Hastane Girişimi

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, İlçe merkezine hastane yapılması için girişimlerde bulundu. İlçe'de yapılacak olan hastanenin tıbbi cihazları Amerikalı hayırsever işadamları tarafından karşılanacak.

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Arpaçay ilçesinde hastane yapılması için belediye tarafından arsa temin edeceklerini söyledi.

Belediye başkanı Enver Akkaya, “Arpaçaylıların en küçük rahatsızlıklarında ilme merkezinde bulunan Devlet Hastanesi’ne gidip gelmeleri maddi durumu iyi olmayan vatandaşları iyice mağdur etmektedir. Bunun önüne geçebilmek için ilçede bir hastane yapılması için girişimlerde bulunduk. Arpaçay ilçesinin en büyük eksikliklerinden birisi hastane. Girişimlerimiz yaptık. Arsa temin ettik. Sadece hastanenin yapılması kaldı. Arpaçay’da yapılacak bir hastane hastalarımız ve yakınlarının yollarda mağdur olmasını önleyecektir” dedi.

TIBBİ CİHAZLAR AMERİKALI İŞADAMLARINDAN

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Amerikalı işadamlarıyla dostane ve özel ilişkileriyle ilçeye yapılacak hastanenin tıbbi cihazlarının teminini sağlayacağını ifade etti. Başkan Akkaya; “Amerikalı hayırsever işadamlarıyla dostane ilişkilerim var. Kendileriyle bir araya gelmiştik. Arpaçay’da hastane olmadığını söyledim. Sen hastane yaptır biz tıbbi cihazlarını tedarik ederiz dediler. Bu destekte Amerikalı işadamlarıyla olan özel ve dostane ilişkilerimin büyük katkısı oldu. Amerikalı işadamları 7 ilçe ve 2 belde arasında Arpaçay’ı tercih etti. Buda dostluk bağlarımızın ne kadar kuvvetli olduğunu ortaya koymuştur. İlçede hastane yapılması için girişimlerde bulunduk. Gelişmeleri hep beraber takip edeceğiz” diye konuştu.

ARSA ARPAÇAY BELEDİYESİ’NDEN

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, ilçeye yapılacak hastanenin yerinin belediye meclisi tarafından seçileceğini vurguladı.

Başkan Akkaya, “Arpaçay’da yapılacak Devlet Hastanesi’nin yerini encümenlerimizle yaptığımız toplantıda konuştuk. İlçeyi canlandıracak ve herkesimin rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yer için çalışmalar yapıyoruz. Birkaç tane alternatifimiz var. Bunlardan birisini seçeceğiz. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla bir kez daha bir araya geleceğiz. Belirlediğimiz yerleri tekrar gözden geçireceğiz ve karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

ARPAÇAY’A KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NİN BİR BÖLÜMÜ YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, Kafkas Üniversitesi’nin bir bölümünün ilçeye yapılması için girişimlerde bulundukları kaydetti.

Belediye Başkanı Enver Akkaya, daha sonra özetle şunları söyledi: “Arpaçay’ın gelişmesi için birçok projelerimiz var. Bunlardan biriside ilçe merkezinde Kafkas Üniversitesi’nin bir bölümünün açılması var. Bu projemizi Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven’e götüreceğiz. Kendilerinden bu konuda destek alacağımıza inanıyorum. Dev adımlarla büyüyen Kafkas üniversitemizin bir bölümünün Arpaçay’da açılması ilçenin gelişmesinde önemli rol oynayacaktır.”

Arpaçay Belediye Başkanlığı’nın içme suyu ishale hattının değiştirilmesi, cadde ve sokaklarda kaldırım, yol yapım çalışmaları, bahçe ve parkların peyzaj, çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) sunulan ve Arpaçay’da yapılması planlanan projeler arasında Arpaçay Kültür Merkezi, Düğün ve Sinema salonları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler