Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Hocalı şehitlerini andı

Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Hocalı şehitlerini andı

Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Karabağ'ın işgali ve Hocalı soykırımının yıldönümü münasebetiyle panel düzenledi.

Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Hocalı şehitlerini andı

Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği, Karabağ’ın işgali ve Hocalı soykırımının yıldönümü münasebetiyle panel düzenledi. Panele Kafkas Üniversitesinden Prof. Dr. Selçuk Ural, Doç. Dr. Sadagat Abbasova ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Mehmet Tekel şunları söyledi:

“Son yılların en büyük soykırımı, 1992 yılının 25 Şubatı’nı 26 Şubat’a bağlayan gece Azerbaycan’ın Hocalı kazasında Ermeni Komitacılar tarafından meydana getirilmiştir. 613 kişi öldürülmüş, 1250 kişi esir edilmiş, 487 kişi sakat bırakılmış, 150 kişinin akibeti bilinmemektedir. “Hocalı Soykırımını yaşayanlar o günün dehşetini unutamamış, bir çoğunun ruh sağlığı bozulmuştur. Asala militanı VAZGEN SİSİNYAN’a, Ermenistan Cumhurbaşkanı ROBERT KOÇARYAN, “Karabağ Savaşı Kahramanı”adını vermiştir.peki istenilen nedir? Amaçları, yapmak istedikleri nelerdir?”DENİZDEN DENİZE BÜYÜK ERMENİSTAN” rüyasını gerçekleştirmek. Bunun için yalnızca Azerbaycan’a değil; Türkiye’ye , Gürcistan’a ve diğer komşu oldukları ülkelere karşı, gizli ve açık tahribat meydana getirmekten çekinmemektedirler. Hocalı, tarihin sayfalarına bir askeri birliğin, teröristlere para karşılığı yardımıyla da geçecektir. Rus 366. Alayı, Ermeni Çetelerle işbirliği yaparak şerefli asker olma onurunu PARAYLA satmış, ellerindeki savaş malzemelerini kiralayarak bu katliama destek olmuşlardır. ORDULARININ ŞEREFİNİ LEKELEMİŞLERDİR. Alaydan kaçan asker ve bazı subaylar bunun vahşilik olduğunu açıklamışlar, bunun üzerine bazıları Ermeniler tarafından öldürülmüşlerdir. O günleri daha iyi anlayabilmek için dünya medyasına bakmakta fayda var.

WASHINGTON POST : Dağlık Karabağ kurbanları Azerbaycan’da toprağa verildi. Yedi kişinin cesedi bugün gösterildi. Bunlardan ikisi çocuk, üçü kadındır.120 kaçkın Ağdam hastanesindedir, vücutlarında çok sayıda derin yaralar bulunmaktadır.

THE TIMES :  Ermeniler yüzlerce kaçkın ailesini katlettiler.

THE TIMES: Katliam açığa çıktı.

THE TIMES: Onların çoğu tanınmaz hâle gelmiştir. Küçük bir çocuk yapayalnız kalmıştır.

IZVESTIYA: Video kamera kulakları kesilmiş çocukları gösterdi. Yaşlı kadınlardan birinin yüzünün yarısı kesilmişti. Erkeklerin kafa derisi yüzülmüştür.

SANDY TIMES: (THOMAS TOLTS, Ermenilerin yaptığı katliamlar hakkında bilgi veren raportör) Hocalı yalnız Azerbaycan şehri olmuştur, geçen hafta yeryüzünden silinmiştir.

FINANCIAL TIMES : Ermeniler Ağdam’a giden göçmen kafilesini kurşunladılar . Azerbaycanlılar 120 ceset saydılar.

LE MONDE: Ağdam’da bulunan yabancı gazeteciler Hocalı’da öldürülmüş kadın ve çocukların arasında 3 kafa derisi soyulmuş, tırnakları sökülmüş ceset görmüşler. Bu Azerbaycan tebrigatı değil, gerçektir.

NIE GAZETESİ: Bulgaristan’da çıkan bu basın organı “Hocalı Soykırımı”na ait özel sayı çıkarmıştır.

VIOLETTA PARVANOVA : Hocalı insanlığın faciasıdır.

“Hocalı Soykırımı”nı 20. Yüzyılın en utanç verici soykırımı olarak tarih sayfalarında yer alacaktır. Türk Milleti’nin çektiği ve çekmekte olduğu bu ızdıraplar elbet birgün son bulacaktır. Evlerinden, yurtlarından,topraklarından uzaklaştırılan 1.5 milyon Dağlık Karabağlı’nın sorunlarını dinlemek, onlara yardım etmek insanım diyen herkesin görevidir.

1996 yılında “ Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT)”in 54 üyesinden 53’ü Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etmesine rağmen henüz ne bir kınama nede bir gelişme gözlenebilmiştir.

Milletler yaptıklarıyla anılır.

Tarih, milletlerin hafızasıdır.

Hepinizi saygıyla selamlarım.

Ardından konuşmacılar, salonu dolduran katılımcılara konuyla ilgili yaptıkları araştırmaları paylaştılar. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler