“Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi” yatırım programına alındı

“Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi” yatırım programına alındı

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof.Dr. Yunus Kılıç’ın iki yıllık emekleri sonucu Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi 2021 Yılı Yatırım Programına alındı

Kars Milletvekilleri, 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Yunus Kılıç, Kars için büyük önem arz eden “Kars Atıksu Toplama ve Artıma Tesisi Yapımı İşi”nin 2021 yılı Yatırım Programına alındığını müjdelediler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları basın açıklamasında, vermiş oldukları iki yıllık emeğin neticesinde son derece önemli olan “Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi Yapımı İşi”nin 2021 Yılı Yatırım Programına konulduğunu söylediler. 

Kars barajı yapımının tamamlanarak su tutulduğunu belirten Arslan ve Kılıç, “Ne yazık ki, şehrimizde atıksu toplama ve arıtma tesisi olmadığı için şehrin bütün atıksularının barajı kirletme tehlikesi ortaya çıktı. Hem bunun bertaraf edilebilmesi hem de şehir içerisinden geçen Kars çayının kirlenmesinin önlenmesi, aynı zamanda Kars’taki tarımsal arazilerin sulanma oranını %6’dan %45’e çıkaracak olan Kars barajının temiz kalabilmesi bu projeyle sağlanmış olacak” dediler.

Arslan ve Kılıç, Önemli bir hayvancılık şehri olan Kars’ta yem bitkisi üretimine büyük katkı sağlayacak, daha düşük maliyetli hayvancılık yapılmasının önünü açacak, besicilik yapılmasına imkân sağlayacak, Kars barajının temiz kalabilmesi açısından ve şehirden geçen suların kirliliğinin önlenmesi ve bu kirlilikten kaynaklanan pis kokulardan şehrin kurtulması bakımından son derece önemli olan bu projenin 2021 yılında başlayacağını belirterek, Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi Yapımı İşi” ile çevre kirliliğine sebep olan ve yeni yapılan Kars Barajına gelen Kars İlinin tüm atıksuları inşa edilecek 17.403 m. uzunluğundaki Atıksu Kollektör hattı ve 50.000 m3/gün kapasiteli Atıksu Arıtma Tesisi ile arıtılarak 141.000 kişiye hizmet vereceğini kaydeden Arslan ve Kılıç, projenin keşfinin 2021 yılı fiyatlarıyla 172.500.000-TL (eski rakamla 172 Trilyon 500 Milyar) keşif bedelli olarak 2021 Yılı Yatırım Programına alındığını ifade ettiler.

Şehrimizin çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan bu tesisin şimdiden hayırlı olması dileğinde bulunan ve “Durmak yok yola devam” perspektifiyle hizmete kesintisiz devam ettiklerini ifade eden Arslan ve Kılıç, “Bu projenin hayata geçmesi sürecinde hem Kars barajını hem de bu projeyi sahiplenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, önceki dönem Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanı Sayın Naci Ağbal’a ve hali hazırdaki Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanı Sayın İbrahim Şenel’e, ayrıca bu talebimizle ilgili teşebbüslerimizde ve gayretlerimizde hep yanımızda olan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Akif Özkaldı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Fatih Metin ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile DSİ Bölge Müdürü Şükrü Baysal’a teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz”  dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler