Kars Aynalı Köşk Yeniden Nefes Alacak!

Kars Aynalı Köşk Yeniden Nefes Alacak!

Dokuz yıldır atıl durumda olan Kars’taki Aynalı Köşk Vali Rahmi Doğan’ın projesiyle yeniden nefes alacak.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

120 yıllık geçmişi bulunan Aynalı Köşk, Baltık Mimarisinin en önemli yapıtlarından birisi. Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun girişimleriyle Aynalı Köşkün restore edilmesinin ardından yıllar geçti kapıları kapalı kalan Köşkün kapıları Vali Doğan tarafından yeniden Kars halkının hizmetine açılıyor. Dönemin eski belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu yıkık ve yok olmak üzere olan 120 yıllık aynalı köşkü yeniden Kars'a kazandırmış ve birçok sanat faaliyetleri konferanslar müzik dinletileri resim atölyeleri gibi sanatsal faaliyetlerin içerisinde icra edilmesini sağlamıştı.

Ancak Alibeyoğlu'nun hemen ardından Belediye Başkanlık görevini devir alan Belediye başkanları bu tarihi sanat galerisinin kapılarına kilit vurarak binayı kaderiyle baş başa bıraktı. Ama bugün tarihe ve bir şehrin gelişmesine büyük önem veren Kars Valisi Rahmi Doğan çıkıp ben bu tarihi yapı ve mekanların kapıları açık olmalı dedi ve bu 120 yıllık köşkün kapılarını yeniden Kars halkının hizmetine açmak için gerekli girişimleri yapıp köşkü Kars Valiliği bünyesine aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Rahmi Doğan, “Aynalı Köşkü TURSAP’tan devraldık ve bu devri 45 gün içerisinde tamamladık.” dedi.

kars-aynali-kosk-yeniden-nefes-alacak!.jpgkars-aynali-kosk-yeniden-nefes-alacak!-(1).jpgkars-aynali-kosk-yeniden-nefes-alacak!-(3).jpgkars-aynali-kosk-yeniden-nefes-alacak!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler