Kars balı ve Iğdır kayısısı şişelendi

Kars balı ve Iğdır kayısısı şişelendi

Kars balı ve Iğdır kayısı bir eczacı tarafından işlenerek kolonya olarak pazara indi.

Volkan KARABAĞ

Kars ile özdeşleşen bal ve Iğdır’ın meşhur kayısı Eczacı Ümit Eren tarafından kolonya haline getirildi ve şişelendi.

Ankara’da bugün başlayan ve 4 gün sürecek olan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine katılan Eczacı Ümit Eren açtığı stantta vatandaşlara ürettiği kolonyalarla ikram ediyor.

Iğdır’da eczacılık yapan girişimci Ümit Eren gazetemize yaptığı açıklamada, “Eşim ile birlikte bir aile şirketi kurduk önce Kayısı kolonyası ürettik. Daha sonra Kars ile özdeşleşen bal kolonyası üretimine başladık. Üretimi ve şişelenmesini tamamen biz yapıyoruz, bir takım tekniklerle koku haritası çıkartıyoruz ve ondan sonra üretimimize devam ediyoruz. ARGE çalışmamız var, çalışmalarımız devam ediyor. Kars ve Iğdır’ın tanıtımına bir nebze olsun katkıda bulunmak istiyoruz. Kars balının kolonyası için daha 3 gün önce seri üretime geçtik, Iğdır kayısı kolonyasını yaklaşık 1 yıldır satıyoruz.” dedi.

Hem Iğdır kayısı kolonyasına hem de Kars bal kolonyasına çok talep olduğunu da anımsatan Eren, “Her iki kolonyamızda 80 derecedir. Diğer kolonyalardan farkı ise ‘eczacı yaparsa iyi yapar’ mantığıyla gidiyoruz biz genelde. Bizimki biraz daha butik üretim olduğu için biraz daha kaliteli biraz daha özenle yapmış olduğumuz bir çalışmadır. Burası da benim ilk fuarım, bundan önce hiç fuara katılmadım. Iğdır Valimizin ricasıyla geldim, bu tarz büyük organizasyonların acemisiyiz. Ama Kars’ta, Ağrı’da, Iğdır’da ve Erzurum’da bayiliklerimiz var, onlar aracılığıyla dağıtım yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ise, özellikle pandemi döneminde en çok ihtiyaç duyulan ve tüketilen kolonyanın her iki ilin yöresel ürünlerinin şişelenerek pazara inmesinin önemli olduğuna değinerek, “Iğdır kayısı kolonyası ve Kars bal kolonyasının dünya markası olması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlerin geldiği iki şehrimizden ayrılan misafirlerimiz mutlaka bu iki kolonya ile memleketlerine geri dönmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

kars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(1).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(2).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(3).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(4).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(5).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(6).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(7).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(8).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(9).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(10).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(11).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(12).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(13)-001.jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(14)-001.jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(15)-001.jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(16)-001.jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(17).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(18).jpgkars-bali-ve-igdir-kayisi-siselendi-(19).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler