Kars Baraj Gölü’ndeki 3 can son anda kurtarıldı!

Kars Baraj Gölü’ndeki 3 can son anda kurtarıldı!

Kars’ta 44 köyün tarım arazisine can suyu olacak olan Kars Barajı 3 can alacaktı. Baraj gölüne araçlarıyla düşen 3 genç görevlilerce kurtarıldı.

2018 yılının Temmuz ayından itibaren su tutmaya başlayan, Iğdır ve Digor Ovasının sulamasına ve Arpaçay Barajını beslemeye katkı sunan Kars Barajı, ziyaretçilere mezar olmaktan son anda görevliler tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre; Kars Baraj Gölünün debisinin yükselmesini gözlemlemek için Kars Kalesinin arkasındaki Dereiçi mevkiisine giden O.D.’nin kontrolünde bulunan otomobil işaret veya işaretçileri fark etmemesi nedeniyle baraj gölüne düştü. O.D. yaptığı tüm manevralara rağmen göletten çıkamazken, araçta bulunan S.Ç. ve L.E. de araçta mahsur kaldı.

Olayın yetkililere bildirilmesi üzerine 112 sağlık, polis, itfaiye, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Görevliler tarafından araçta mahsur kalan bulunan O.D., S.Ç ve L.E., kurtarılarak ilk tedavileri yapılmak üzere ambulansa alındı.

Bölgedeki yayla sahiplerinden Ertuğrul Çakas ise, “Ben sürekli burada hayvan otarıyorum, geçtiğimiz gün Devlet Su İşlerine giderek, istimlak ettikleri yere tabela dikmelerini istedim. Ancak oradaki yetkili bunu pek umursamayarak, ‘biz her yere tabela mı koyalım’ yanıtını verdi. Bunun üzerine ben, ‘burası açık alan ve insanlar buraya piknik için geliyor’ dedim. Bugün de buraya gece saatlerinde gelen vatandaşlar yolun açık veya kapalı olduğunu nereden bilsin. Bizi kayla alan olmadı ve sonucunu da bugün gördük. Bu insanlar burada ölseydi, boğulsaydı bunun mesuliyeti kimde olacaktı, cevabını kim verecekti?”

Görevli personeller ise mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için suya girdiklerini ifade ederek, “Elimizden geleni yaptık, inşallah sağlık durumları iyi olur, Allah yardımcıları olsun.” diye konuştu.

Şahıslar daha sonra ambulansla hastaneye sevk edilirken, olayla ilgili güvenlik güçleri tahkikat başlattı.

kars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(1).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(2).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(3).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(4).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(5).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(6).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(7).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(8).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(9).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(10).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(11).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(12).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(13).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(16).jpgkars-baraj-golu’ndeki-3-can-son-anda-kurtarildi!-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler