Kars Barosu, meslektaşlarının yanında olduklarını açıkladı

Kars Barosu, meslektaşlarının yanında olduklarını açıkladı

Kars Barosu, bugün Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bürosunda mesleki faaliyetini yerine getirmeye çalışan bir avukatın, bir polis memuru tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Tacettin DURMUŞ

Kars Adliyesi önünde bir araya gelen Kars Baro Başkanı Av. Fettah Çapkurt ve bir grup avukat yaşanan olayı protesto etti.

Kars Baro Başkanı Av. Fettah Çapkurt burada gazetecilere yaptığı basın açıklamasında; “Bir meslektaşımız, bugün Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Bürosunda mesleki faaliyetini yerine getirmeye çalıştığı sırada kolluk personelinin fiziki ve sözlü saldırısında maruz kalmıştır.

Meslektaşımız olayın akabinde Kars Cumhuriyet Başsavcılığına ilgili kolluk görevlisi hakkında ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘kamu görevlisine görevini yaptırmama’ suçlarından suç duyurusunda bulunmuştur.

 Meslektaşımız mesleki faaliyeti kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan müvekkilini Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürerek teslim etmiş ve bu hususun ilgili tutanağa yazılmasını istemesi üzerine, ilgili kolluk görevlisi bunu tutanağı yazmayarak, ‘sen kim oluyorsun, çık dışarı’ diyerek kolundan tutulmak suretiyle koridora çıkartılmıştır. Daha sonra ilgili kolluk görevlisi, meslektaşımızın üzerine yürümesi üzerine o anda orada bulunan diğer kolluk görevlileri ve meslektaşımızın müvekkilleri araya girmek suretiyle meslektaşımıza korumaya almışlardır.

 Anayasamızın 2. maddesinde de belirtildiği üzere ‘Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti olup, polis devleti değildir. 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 1. maddesine göre ‘avukatlık mesleği kamu hizmeti olup aynı zamanda Türk Ceza Kanununun 6. maddesinin 1. Fıkrasının C bendinde düzenlendiği üzere; avukatlık mesleği kamu görevlisi’ olarak sayılmaktadır.

Her zaman söylediğimiz gibi; avukatlar davanın tarafları değildir. Sadece müvekkillerinin haklarını hukuk düzeni içerisinde savunan yargı mensuplarıdır. Davanın tarafıymış gibi avukatların özdeş tutulmaları ve bu şekilde saldırılara maruz kalmaları kabul edilebilir.

Kars Barosu olarak; meslektaşımıza yönelik hakaret tehdit ve bu çirkin saldırı girişimini kabul etmediğimizi, bu konu hakkında meslektaşımızın yanında yer aldığımızı ve ayrıca bu konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna önemle duyururuz” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler