Kars beklentinin çok üstünde çıktı

Kars beklentinin çok üstünde çıktı

Buram buram tarih kokan Kars’a ilk kez geldiğini ifade eden Hanifi Yılmaz, “Beklediğimin çok üzerinde çıktı. Her taraf tarih kokuyor. Osmanlı mimarisi, Baltık Mimari adeta bizleri büyüledi. 3 gün Kars’tayız daha gezecek çok yer var” dedi.

Kars’a son günlerde yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Gerek Doğu Ekspresi ve gerekse tur operatörleri aracılığıyla Kars’a gelenlerin en çok ilgisini ise Kars Kalesi ve Kümbet Cami (12 Havariler Kilise)’si çekiyor.

Kars’ı gezmek için Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen vatandaşlar kendilerine eşlik eden rehberleri nezaretinde Kümbet Cami ve hemen yanı başındaki Evliya Cami, Hasan-ı Harakani Türbesi’ni ziyaret ediyor.

Daha sonra Kars Kalesi’ne çıkan vatandaşlar buradan Kars’ı kuşbakışı izliyor. Buram buram tarih kokan Kars’a ilk kez geldiğini ifade eden Hanifi Yılmaz, “Beklediğimin çok üzerinde çıktı. Her taraf tarih kokuyor. Osmanlı mimarisi, Baltık Mimari adeta bizleri büyüledi. 3 gün Kars’tayız daha gezecek çok yer var” dedi.

Kars’a daha önce de geldiğini belirten Sibel Koç, Kars’ın bu kadar çok değerleri olmasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Sibel Koç, “Daha önce de Kars’a geldim. Ama gerçeği söylemek gerekirse üzüldüm, Kars tarihi değerlerini koruyamıyor. Her geçen gün tarihi değerleri yıkılıyor. İşte tarihi hamamlar restore edilirken, karşısında bulunan kelenin burçları yıkılıyor. Aynı durum Ani’de de var. Ani geçmişte daha diriydi. Şimdi çoğu tarihi yapı hasar görmüş. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar tarihi ve kültürü bir arada bulma şansınız yok. Bu kadar tarihi değer Kars’ta mevcut, bence yetkililer tarihi yapıları ivedilikle koruma altına almalı ve gerekli restorasyonlarını yaptırmalıdır” diye konuştu.

Kars’ta 3 gün kalacaklarını vurgulayan vatandaşlar, Ani ve Çıldır Gölü’ne gezecek, vatandaşlar daha sonra Ağrı’ya geçerek İshak Paşa Sarayı’nı ziyaret edecek.

kars-beklentinin-cok-ustunde-cikti-(1).jpgkars-beklentinin-cok-ustunde-cikti-(2).jpgkars-beklentinin-cok-ustunde-cikti-(3).jpg

iha

Önceki ve Sonraki Haberler