Kars belediye başkan adayları ‘Vahdet” fotoğrafı çektirdi

Kars belediye başkan adayları ‘Vahdet” fotoğrafı çektirdi

Kars İl Müftülüğü, Kafkas Üniversitesi, Uluslararası El Mustafa Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi Ehlibeyt Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kars Ehlibeyt Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kars’ta ortaklaşa ‘İslam’da Vahdet’ konulu panel düzenledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Kars İl Müftüsü Yusuf Eriş’in madaratörlüğünü yaptığı panelde, Evliya Camisi Din Görevlisi Murat Uluyürek Kuran’ı Kerim tilaveti sundu. Müftü Eriş’ın konuşmasından sonra sırasıyla; Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Seyyid Vahit Kaşani, “Ayetullah Hamani’nin Düşüncesinde İslam Ümmetinin Vahdetinin Şematiği”, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Hira “Vahdet İçin Tespitler ve tehditler” ve Kars Ehlibeyt Derneği Başkan Yardımcısı Mir Kasın Erdem “Ayrılığın sebebi ve çözümleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda düzenlenen panele, 31 Mart’ta yapılacak seçimleri için yarışan Kars belediye başkan adayları CHP adayı Taner Toraman, MHP adayı Çetin Nazik, HDP adayı Ayhan Bilgen, İYİ Parti Adayı Settar Kaya ve DSP adayı Naif Alibeyoğlu ile AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, DSP Kars İl Başkanı Hasan Devrim Ahmetoğlu ve Kars Belediye Başkan Vekili MHP’li Ferit Yenice de katıldı.

MİR KASIM ERDEM: “AYRIŞTIRICI DİL KULLANMAKTAN KAÇINALIM”

Panele konuşmacı olarak katılan Kars Ehlibeyt Derneği Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Mir Kasın Erdem sunumunda; her kesin biri birine gidip gelmesinin, sohbet etmesinin, tanışmasının ve konuşmasının önemine değinerek, özellikle siyasetçilerin ayrıştırıcı dilden uzak durmaları gerektiğine dikkat çekti. Siyasi olarak oy toplamak için bazı siyasetçilerin ayrıştırıcı bir dil kullanmamalarını önerdi. Mir Kasım Erdem, seçimlerde ayrıştırıcı dil kullananların tuzağına düşmemek gerektiğine de vurgu yaptı. Belediye seçimlerinin yaklaşmakta olduğunu da hatırlayan Mir Kasım Erdem: “Belediye seçimleri yaklaşıyor. Kars’ta belediye başkan adayları birbirine nezaket ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bu durum beni çok mutlu etti. İşte böyle olmalıdır. Ne olursa olsun, kim hangi inanç ve düşüncede olursa olsun, insanı insan diye sevmeliyiz.” Dedi.

ADAYLAR “VAHDET” FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Panel sonunda belediye başkan adayları sahneye davet edilerek, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Panelin sunucusu Fethiye Camii İmamı Adem Aktaş ve modaratör Müftü Yusuf Eriş tarafından sahneye davet edilen belediye başkan adaylarından Taner Toraman, Ayhan Bilgen ve Settar Kaya, panelistler Uluslararası El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Seyyid Vahit Kaşani, Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Hira ve Kars Ehlibeyt Derneği Başkan Yardımcısı Mir Kasım Erdem ve Kars Belediye Başkan Vekili MHP’li Ferit Yenice ile birlikte, birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirdiler. AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve DSP Kars Belediye Başkan Adayı Naif Alibeyoğlu ile İl Başkanı Hasan Devrim Ahmetoğlu ve salondan erken ayrıldığı için ve MHP adayı Çetin Nazik ise fotoğraf karesinde yer almadı. Panelistler ile belediye başkan adaylarının birlik ve beraberlik fotoğrafı vermesi salonu dolduran Karslılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

MÜFTÜ ERİŞ: “ÜMMETİN DİYARINDA ATEŞİN YÜKSELDİĞİ BİR DÖNEMDE KARDEŞLİK, AHLAK VE HUKUKU KONUŞMAK ÖNEMLİDİR”

Panelin madaratörlüğünü yapan Kars İl Müftüsü Yusuf Eriş, bugün İslam dünyasının ocağına ateş düştüğüne vurgu yaparak, ümmetin diyarında ateşin yükseldiği bir dönemde kardeşlik, ahlak ve hukuku konuşmak, ümmet olma şuurumuzu sorgulamak, vahdeti ve kardeşliği yeniden tesis etmek için bugün bu panelde bir araya geldiklerini söyledi.

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete; düşman girmez. Toplu vurdukça sineler; onu top dindiremez” sözlerinden örnekler veren İl Müftüsü Yusuf Eriş: “İslam dini gönderiliş gayesine uygun olarak hak ve sorumluluklarımızın belirtmiş, toplum için lazım olan prensipleri ortaya koymuş ve mutlu olabilmemiz için bunlara sarılmamız gerektiğini belirtmiştir. Dinimiz, fert ve cemiyeti zarara uğratacak her çeşit fiil ve davranıştan bizleri men etmiştir. O’nun bildirdiği huzur ve saadetimiz için uyulması gerekli gördüğü esaslardan birisi de, gönüllerimizi birleştirip, iyiliklerde birbirimizle daima yardımlaşmaktır. Böyle olunca; birlik ve beraberlik içinde olmamız birbirimizle iyiliklerde yardımlaşmamız dini ve milli bir vazifedir.”dedi.

kars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(1).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(2).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(3).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(4).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(5).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(6).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(7).jpgkars-belediye-baskan-adaylari-‘vahdet”-fotografi-cektirdi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler