Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen gözaltına alındı

HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, gözaltın alındı.

Volkan KARABAĞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014 tarihindeki Kobani olayları ile ilgili düzenlenen eylemler hakkında devam eden soruşturma kapsamında HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in evine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda ev araması ve hakkında gözaltı kararı olan Bilgen, aramanın ardından gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete getirilen Bilgen’in işlemleri devam ederken, evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konuldu.

Ayrıca polis ekiplerinin emniyet çevresinde geniş güvenlik önlemleri de sürüyor.

Konuyla ilgili olarak Kars Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma nedeniyle şu an Ayhan Bilgen’in evi aranıyor. Hakkında 4 gün gözaltı kararı verilmiş. Ayhan Bilgen’in evinde sabah erken saatlerde başlayan arama bitti emniyete geçiyoruz." dedi.

kars-belediye-baskani-ayhan-bilgen-gozaltina-alindi-(1).jpgkars-belediye-baskani-ayhan-bilgen-gozaltina-alindi-(2).jpgkars-belediye-baskani-ayhan-bilgen-gozaltina-alindi-(3).jpgkars-belediye-baskani-ayhan-bilgen-gozaltina-alindi-(4).jpgkars-belediye-baskani-ayhan-bilgen-gozaltina-alindi-(5).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler