Kars Belediye Başkanı Karaçanta, 1 Mayıs'ta İşçileri Yalnız Bırakmadı

Kars Belediye Başkanı Karaçanta, 1 Mayıs'ta İşçileri Yalnız Bırakmadı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, vatan evlatlarının birer birer toprağa verildiği bir dönemde davullu-zurnalı 1 Mayıs Bayramı kutlaması yapmalarının söz konusu olamayacağını belirtti.

Başkan Karaçanta, 1 Mayıs’ın işçinin, emekçinin dayanışma, birleşme günü olduğunu, bu tür bayramlarda, provokatörlerin aralarına girmesine asla müsaade etmemeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 1 Mayıs işçi bayramında belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek bayramlarını kutladı.

“NUSAYBİN’DE 3 ŞEHİTİMİZ VAR. VATAN EVLATLARI BİRER BİRER TOPRAĞA VERİLİRKEN, BİZİM DAVULLU-ZURNALI KUTLAMA YAPMAMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen kutlama programı katılan Başkan Murtaza Karaçanta, “Geçen yıl burada yine aynı kutlamayı yaptık. Ancak davullu-zurnalı kutlama yaptık. Gönül isterdi ki yine öyle olsun. Ancak daha bu sabah Nusaybin’de 3 şehidimiz var. Vatan evlatları birer birer toprağa verilirken, bizim davullu-zurnalı kutlama yapmamız söz konusu olamaz. Ben bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

“1 MAYIS İŞÇİNİN, EMEKÇİNİN DAYANIŞMA, BİRLEŞME GÜNÜDÜR. DOLAYISIYLA BU TÜR BAYRAMLARDA, PROVAKATÖRLERİN ARAMIZA GİRMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEMELİYİZ”

1 Mayıs işçi bayramı Dünya’da 1905 yılından beri kutlanmaya başlandığına dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 1 Mayıs işçi bayramı kutlamalarında provokatörlerinin vatandaşların arasına girmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Başkan Karaçanta, “Kutlama esnasında özellikle provokatörlerin mesai yapmaları nedeniyle, emeğe saygısızlık yapmaları nedeniyle, 1 Mayıs kutlamaları hep kanla sonuçlanmıştır. Allah’ın bu gününe şükürler olsun. Bugün ülkemizde ve Dünya’nın birçok yerinde adına layık bir şekilde kutlanmaya başlamıştır. Özellikle ülkemizde 2008 yılından beri 1 Mayıs işçi bayramı, 1 Mayıs emek bayramı resmi tatil ilan edilmiş ve bayram havasında kutlanmaya başlamıştır. Adından da anlaşılacağı gibi 1 Mayıs işçinin, emekçinin dayanışma, birleşme günüdür. Dolayısıyla bu tür bayramlarda, bu tür provokatörlerin aramıza girmesine asla müsaade etmemeliyiz. Bugün de inşallah ülkemizin birçok yerinde kutlanacak olan 1 Mayıs olaylarına bu biraz önce bahsettiğim pravakatörlerin girmesi engellenir ve adına layık bir şekilde 1 Mayıs Bayramı kutlanır” diye konuştu.

“EMEĞE SAYGININ NE DEMEK OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLENLERDENİZ”

Belediye çalışanlarının Haziran ayında ücretlerinde iyileştirme yapacaklarının da müjdesini veren Belediye Başkanı Murt aza Kara çanta, “Biliyorsunuz geçen yıl 1 Mayıs kutlamaları yaparken, sizlere fark ücretlerden bahsetmiştim. Ve verdikte, Allah nasip ederse önümüzde ki ay yani Haziran ayı içerisinde yine bir sözleşmemiz olacak. Yine sizlere hak ettiğiniz ücreti ödeyeceğiz. Çünkü emeğin karşılığını mutlaka bedel olarak, sizleri moral ve motive edecek, gücünüze güç katacak maaş ve ücret zamlarıdır. Bizde bunları sizlere vermekten mutluluk duyan bir yönetimiz. Çünkü öyle bir anlayıştan gelmişiz. Emeğe saygının ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdeniz.

Başkan Karaçanta, konuşmasının ardından belediye çalışanlarıyla tek tek tokalaşarak İşçi Bayramlarını kutladı. Başkan Karaçant’ya Hizmet İş Sendikası Başkanı Fikret Kepenekçi tarafından plaket verildi.

kars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(1).jpgkars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(2).jpgkars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(3).jpgkars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(4).jpgkars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(5).jpgkars-belediye-baskani-karacanta,-1-mayista-iscileri-yalniz-birakmadi-(6).jpg

iha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler