Kars Belediye Başkanından Terör Açıklaması!

Kars Belediye Başkanından Terör Açıklaması!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, son günlerde Kars’ta ve ülkenin bazı illerinde artan terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaçanta, “Terörü ve buna yaltakçılık yapanları da şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Karaçanta, “Terör olayları tasvip edilecek şey değil. Ülkemizin bir çok ilinde bu olumsuzluklar yaşandığı gibi şehrimizde de yaşanmaktadır. Tabi ki şehir merkezimizde olmamış olsa dahi dolaylı olarak bizleri de etkilemektedir. Kağızman’da, Sarıkamış’ta, Digor’da olan terör olaylarının üzüntüsünü bizler burada yaşamaktayız. Asla tasvip etmiyoruz. Dolayısıyla, terörü ve buna yaltakçılık yapanları da şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum Doğalgaz Boru Hattındaki patlamayla ilgili de “Sarıkamış’taki doğalgaz hattının patlama olayı daha kesinlik kazanmadı. Terör saldırısı mıdır ya da oradaki teknik bir arızadan dolayı mıdır? Bununla ilgili valiliğimizin net bir açıklaması olmadı. Umarız ki bu bir terör saldırısı değildir. İnşallah öyledir. Çünkü bugün burada bu doğalgaz hattının patlatılması daha kulağımızın dibinde oluyorsa durum vahimdir, ciddidir. Bununla ilgili hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz illaki gerekli önlemleri ve tedbirleri almalıdır, aldıklarına da inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Kars’tan iki gün önce şehit uğurladıklarını da hatırlatan Karaçanta, “Terör olayları her gün biraz daha canımızı yakmakta. Ben o günden beri halen daha kendime gelemedim. Şehidimizin eşinin ve çocuklarının feryadı tahmin ediyorum uzun zaman benim hafızamdan silinmeyecek. Dolayısıyla asla ve asla tesvit etmiyoruz. Bu hem ülkemizin ekonomisi bakımından hem de ilimizin ekonomisi bakımından iyi değil. Turizmi de ciddi zarara uğratmaktadır. Ülkemiz için bunlar önemli şeylerdir. Bir an önce bunun tedbiri alınmalı. Bu konuda güvenlik güçlerimizin kararlılığına, çalışmalarına, azmine inanıyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Bizlerde yerel yöneticiler olarak her zaman ve her fırsatta güvenlik görevlilerimizin yanında olacağız, hayır dualarımızı da onlardan asla ve asla eksik etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Terör saldırılarının ekonomi ve turizm alanlarına yaptığı olumsuz etkiden de söz eden Karaçanta, “Bu tür olaylar ekonomimizi ve turizmi büyük oranda olumsuz etkiliyor. Özellikle Avrupa devletlerinden gelen turistlerde buradaki ufak bir eylem dahi ‘aman sakın oraya gitmeyin, hayati tehlike vardır’ düşünceleriyle olumsuz etkileniyorlar. Bu da Türkiye’ye turist girişine engel olmakta. Birkaç yıl önce Antalya’da bir ses bombasıyla bile büyük bir turizm kaybımız olmuştu. Bu tür olaylar onun için her ili ilgilendiren olaylardır. Dolayısıyla bundan nasibini alan illerden biri de Kars’tır. Tabi ki yerel yönetici olarak bu tür olayların oluşu bizleri rahatsız etmektedir. Çünkü Kars, turizm potansiyelinin yüksek olduğu bir ildir. Biz burada turizm patlaması yaşanacak diye düşünürken bu tür terör olaylarının oluşu tedirginlik yaşatmakta. Kağızman-Erzurum yolunun terör olaylarının ardından kapanmasının dışarıya yansıması çok farklıdır. Dolayısıyla bırakın yurt dışından İstanbul’dan, Ankara’dan yani yerli turistlerin bile buraya gelmesi sıkıntı yaratmaktadır. Artık ilimize gelecek hemşehrilerimiz dahi ‘nasıl geleceğiz, nereden geleceğiz’ diye korku içine girmişlerdir.” dedi.

Terörün amacının korku algısı yaratmak olduğunu fakat bunda başarılı olamayacaklarını ifade eden Karaçanta, “Buradan sizler aracılığıyla sesleniyorum; Türkiye’nin en sakin ili Kars’tır. Kars’ta terör olayları yoktur. Onun için ilimize gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Hiç korkmadan gelsinler, gezsinler, nereye gitmek istiyorlarsa oraya gitsinler.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler