Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen: “İşçilere müjde değil, alın terleridir”

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen: “İşçilere müjde değil, alın terleridir”

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, Nisan ayında sözleşmeli işçilere maaş ödenmemesi konusuna değinerek maaşların Nisan ayı içerisinde ödenmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgen’in konuşmasından satır başları şöyle:

  • Bu haftayı şehirde ağaçlandırma kampanyası olarak geçirdik. Pazartesi günü yeni bir park alanı ile başladığımız ağaçlandırma kampanyamızı daha sonra mezarlıkların ağaçlandırması ile devam ettirdik.
  • Önümüzdeki hafta Yeni Hayvan Pazarının faaliyete geçirilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız.
  • Pazartesi gününden itibaren şehirde temizlik kampanyası başlatacağız. Her gün sabah 08.00’den öğlene kadar bir vardiya, 13.30’dan mesai bitimine kadar bir vardiya olmak üzere toplam 2 vardiya olarak kampanyayı yürüteceğiz.
  • Nisan ayının maaşlarını ödeyemediğimiz 2 şirket personelinin maaşlarını 1 Mayıs İşçi Bayramından önce en geç 30 Nisan’a kadar en azından bu ayın maaşlarını ödemenin bir yolunu bulacağız. Bunu bir müjde değil zaten haklarıdır, alın terleri, emekleridir.
  • Cumhuriyet Meydanında kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramına da biz Belediye olarak katılacağız. Katılmak isteyen tüm personelimizi de gönüllü davet ediyoruz.
  • Mesaiye gelme disiplinini henüz sağlayamadık. Sabah 08.00’de işe gelmeyen personelimiz var. Bu böyle devam ederse birim müdürlerinde değişikliğe gideceğiz.
  • Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle Masal Parkında Belediye tarafından bir iftar çadırı kuracağız. Bu iftar çadırının masrafları bağışlarla yapılacak. Ayrıca bağışlarla da evlere ramazan ayı boyunca kuru gıda dağıtımını organize edeceğiz.
  • Belediyeye haciz koyan firmalara çağrıda bulunuyoruz; hacizlerinizi kaldırın ve uzlaşma yoluyla bu belediye çalışmaya başlasın iş yapsın. Yok eğer hacizde ısrar ederler, kilitlerlerse bizim zaten yargıya intikal dışında yapabileceğimiz hiçbir şey yok. herhangi bir ödeme yapmamız mümkün değil, haczedecekleri kaynaklar zaten sınırlı.
  • Bazı dolmuşçulardan da bize şikayetler geliyor, araç içerisinden sigara içme konusundan tutun, yolculara davranışlara kadar. Çok net söylüyorum, öyle uyarı falan değil yani kamera görüntüsüyle ya da tanıkla ispat edildiğinde hattı iptal ederiz. Bu bizim açımızdan hukuki açıdan mümkün.
  • Su fiyatlarının en al limite inmesini en kısa sürede yapacağız. Bunu sağlamamızın da tek bir şartı var hesaplarımızdan hacizlerin kalkmasıdır. Çünkü şuan su parası almasak çöp arabalarımıza mazot alacak parayı bulamayız.
  • Kars’ın bir diğer sorunu da su sorunudur. Biz çöp, kaldırım, yol ve ağaçlandırmaya girdik ama şehrin bir de su sorunu var. Bu sorun ile ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler