Kars Belediye Gençlik ve Spor Kulübü yeniden kuruldu

Kars Belediye Gençlik ve Spor Kulübü yeniden kuruldu

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Kars Belediye Gençlik ve Spor Kulübünü yeniden kurduklarını açıkladı.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Bilgen geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kars Belediye Gençlik ve Spor Kulübünü yeniden kurduklarını ve kulübe bağlı futbol takımının ilk antrenmanı gerçekleştirdiğini söyledi.

Daha önce Kars Belediyesin bir spor kulübünü olduğunu hatırlatan Bilgen, bu kulübün yetkililerine ulaşılamadığı gibi, evraklarının ve defterlerinin de ortada olmadığını belirtti.

Muhtemelen bu kulübün dernekler mevzuatına aykırı davrandığı için kapanma sürecine girdiğini ve soruşturma başlatılmış olduğunu da açıklayan Ayhan Bilgen, yeniden kurdukları spor kulübünün mümkün olduğu kadar şehrin bütün renklerini yansıtan ve temsil eden bir kulüp olacağına vurgu yaptı.

Kars Belediyesi Spor Kulübünün salon sporları dallarında da hizmet vereceğini gazetecilere açıklayan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Kars belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kurarak çalışmalarımızı başlattık. Kulübün çalışmalara başlamasıyla futbol bölümü de ilk antrenmanını yaptı. Ayrıca salon sporları olan boks, uzak doğu sporları gibi dallarda da bölümler kuracağız. Kars Belediyesi Spor Kulübü herhangi bir partinin veya bir şahsın kulübü olmayacaktır. Kars’ın kulübü olacak. Kuruluş sürecinde de özellikle özen gösterdik. Her partinin belediye meclis üyelerini Kulübün kurucusu yapmak için teklif götürdük. Ve kabul ederek kulübün kurucuları oldular. Dolayısıyla bu spor kulübümüz mümkün olduğu kadar şehrin bütün renklerini yansıtan ve temsil eden bir kulüp olacaktır. Elbette şehrimizde kamu kurumlarının ya da özel şahısların kulüpleri de vardır. Biz herkese başarılar diliyoruz. Yeni sezonda belediye adına kurduğumuz spor kulübü de bütün şehri yansıtan bir kulüp olarak çalışacaktır. Kulübümüze destek verme konusunda da Kars halkını ve esnafımızı ve sahiplenmeye davet ediyoruz. Her kes bu konuda ne kadar destek olursa o kadar kulübün gençlerine hizmet götüreceğiz. Kulübümüzde spor yapacak olan gençler başta uyuşturucu olmak üzere tüm kötü alışkanlıklardan uzak kalmış olacak. Kulübümüz amatör kulüplerin ve gençlerimizin Kars’ı, şehir dışarıda temsil etmesinin de önünü açacak diye düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler