Kars Belediyesi 228 kişiye ekmek kapısı oldu

Kars Belediyesi 228 kişiye ekmek kapısı oldu

Kars Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle faaliyete geçen 8 kursta 228 kursiyer bulunuyor.

Volkan KARABAĞ

Halı Dokuma, Folklorik Bebek Yapımı (Kafkas Bebek), Doğal Taş İşlemeciliği, Bağlama Eğitimi, Keman Eğitimi, Gitar Eğitimi, Çocuklar için Resim Sanatı Eğitimi, Uygulamalı Tiyatro kursu olmak üzere toplam 8 kurs Kars Belediye bünyesinde hizmete açıldı. Kurslarda 228 kursiyer görev alıyor.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sosyal Belediyecilik faaliyetleri kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen kursları ziyaret etti.

Eski Belediye hizmet binasında Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altında açılan “Halı Dokuma Kursu”nu ziyaret eden Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz burada yaptığı konuşmada, “Bugün belediyemiz bünyesinde açılan el sanatları kurslarını gezdik. Kursiyerlerimi burada çok güzel ürünler meydana getiriyorlar. 8 tane kursumuz şuan devam ediyor ve 228 tane kursiyerimiz var. Şuanda halı kursundayız 18 kursiyerimiz özellikle Kafkas halısını canlandırmaya çalışıyor amacımız bu kültürel zenginliğimizi unutulmadan gelecek nesillere aktarmak. Burada kadınlarımız el emeği göz nuru eserler meydana getiriyorlar. Kafkas halısı bizim geleneksel kültürel değerlerimizden birisi, unutulmasını istemiyoruz, onun için burada bu kursun belediyemiz bünyesinde açtık ve kursiyerlerimizin inşallah burada kalıcılığı halı dokumayı daha da geliştirecekler. Onlarda kendinden sonra geleceklere öğretecekler ve biz bu sanatı, bu güzel zenginliği kurumuş olacağız ve gelecek nesillere de aktarmış olacağız. Kurslarımız devam edecek. Şuan da Doğal Taş İşlemeciliği, Saz Kursu ve Keman Kurslarımız da devam edecek. İleride tiyatro kurslarımız var. Çocuk oyun tiyatro kurslarımızı da buna ilave edeceğiz. Böylelikle şehrimizde insanlarımızı nitelikli hale getirmek istiyoruz.” dedi.

Belediye bünyesinde açılan kurslar ile istihdamı artırmak amacında olduklarını kaydeden Vali Öksüz, “Burada hocalarımız kursiyerlerimize bir gayret kursu veriyor ve onlarla yakından ilgileniyorlar. Böylelikle kurslarımızın şehrimizde bir hareket doğuracağına, kadınlarımızın özellikle bura da üretici hale gelme yönünden önemli katkılar vereceğine inanıyorum. Onlara kurs süresi içerisinde başarılar diliyorum. İnşallah güzel eserler meydana getirecekler.” ifadelerini kullandı.

kars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(3).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(4).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(5).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(6).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(7).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(11).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(2).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(8).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(9).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(1).jpgkars-belediyesi-228-kisiye-ekmek-kapisi-oldu-(10).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler