Kars Belediyesi Ağaç Budama İşlemini Başlattı

Kars Belediyesi Ağaç Budama İşlemini Başlattı

Kars Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir merkezindeki ağaçların bakım ve budama çalışmalarına başladı. Budanan ağaçlar dar gelirli vatandaşlara yakacak olarak verilecek.

Kış aylarının başlaması ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir merkezinde ağaç budama çalışmalarını başlattı. Şehrin ana caddeleri başta olmak üzere tüm cadde, sokak, refüj ve parklarda budama faaliyetlerine titizlikle devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmaları en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor. 

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta yaptığı açıklamada, “Ağaç budama işlemleri ile elektrik ve iletişim hatlarının ağaç dallarından kaynaklı tehlike oluşturması önleniyor. Görüşü engelleyen yerlerdeki budama işlemleri oluşabilecek kaza riskini en aza indirmiş olurken, bir taraftan da yollar üzerine eğilmiş dallar ise göz estetiğine uygun bir şekilde budanarak şehrin genel görüntüsü daha güzel hale getiriliyor. Budanan ağaçlardan elde edilen odunlar ise ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise, vatandaşlardan budama konusunda öncelik gerektiren ağaç ve dallar varsa bunların Kars Belediyesi Çözüm Masası’na bildirilmesi ya da müdürlüklerine dilekçe verilmesi suretiyle kesme ve budama işlerinin teknik ekipler tarafından değerlendirilerek gereken işlemin yapılacağını söylediler. 

kars-belediyesi-agac-budama-islemini-baslatti-(1).jpgkars-belediyesi-agac-budama-islemini-baslatti-(2).jpgkars-belediyesi-agac-budama-islemini-baslatti-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler