Kars Belediyesi Destek Mağazası Açıldı

Kars Belediyesi Destek Mağazası Açıldı

Kars Belediyesinin bodrum katında oluşturulan Gıda ve Giyecek Bankası’ndan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları karşılandı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın direktifleri doğrultusunda geçtiğimiz ay başlatılan ‘Bir el de sen uzat’ kampanyası dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı toplanan yardım malzemelerinden oluşan destek mağazası hizmete açıldı. 

Mağazanın açılışı; Murtaza Karaçanta, başkan yardımcıları, ilgili birim amirleri, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Karaçanta, mağazadaki giyim ve gıda reyonlarını gezdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kars Belediye Başkanı Murtaza yaptığı açıklamada; “Kars Belediyesi bünyesinde ‘Bir el de sen uzat’ yardım kampanyası oluşturduk. Hemşerilerimizin yaptığı giyecek ve yiyecek malzemelerinin dezavantajlı diye tabir edilen diğer hemşerilerimize ulaştırılması noktasında bir aracı olduk. Bu noktada duyarlı hemşerilerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bugün itibariyle de hak sahiplerine bu malzemeleri ulaştırıyoruz. Bu vazifeyi gerçekleştirirken, onların gurularını zedeleyecek hiçbir duruma yer vermemeksizin ihtiyaçlarını karşılamaları noktasında yardımcı olacağız. Türkiye’nin dört bir tarafından bu projeye destek vererek, koliler gönderen tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kars halkı bu çalışmaya duyarsız kalmadı ve çalışmalar her geçen gün daha da büyüyor. Bu manada ‘Bir el de sen uzat’ kampanyasını daha da ileriye taşıyarak devam ettireceğiz inşallah.” İfadelerini kullandı.

Belediye bünyesinde Türkiye’nin ve Kars’ın dört bir tarafından yapılan yardımlar toplanarak, bugün ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bir alışveriş merkezini aratmayan Kars Belediyesi yetkililerinin birebir emek vererek oluşturdukları gıda ve yiyecek bankasının devamlılığının sağlanacağı ve ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetlerinin giderileceği müjdesi de verildi. Ayakkabıdan oyuncağa, şekerden yağa kadar bir çok giyecek ve yiyecek çeşidinin bulunduğu alanda, ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, Başkan Karaçanta’ya ve emek veren herkese teşekkür etti.

Açıklamalarının ardından alandan ayrılan Başkan Karaçanta, alanı gerçek ihtiyaç sahiplerinin hizmetine bıraktı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler