Kars Belediyesi haftalık birim faaliyetlerini açıkladı

Kars Belediyesi haftalık birim faaliyetlerini açıkladı

Kars Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü olmak üzere sahada hizmet veren birimler haftalık çalışmalarını açıkladı.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Birimlerin haftalık çalışması şöyle sıralandı;

Fen İşleri Müdürlüğü

Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Asfalt Plenti Tesislerinde 70/100 BSK Asfalt malzemesi ile yollarda bakım ve onarım işleri sürdürülmektedir. Söz konusu yama işlemleri ;

- Tren Hattı Sokak

- Alpaslan Mahallesi Şht. Asım AKÇAY Sokak

- Cumhuriyet Mahallesi Şht. Yusuf Bey Sokak

- Cumhuriyet mahallesi Özdemir oğlu Sokak ( salı pazarı bülbül mah. tarafı dahil .)

Kars Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediyemiz tarafından ilimizde tespit edilen metruk  35 adet binanın  yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir.

DAP ile Belediyemizin ortak girişimi ile yapılan yeni Ruhsatlı Hayvan Pazarındaki araç park alanında iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

Müdürlüğümüz kendi bünyesindeki personelleri ile Kars merkezde yer alan Atatürk Caddesi'nde bozulan kaldırımlarda bakım ve onarım çalışmaları sürdürmektedir.                               

Zabıta Müdürlüğü

- Şehir merkezinde Zabıta ekipleri tarafından yakalanan dilencilere yönelik yapılan çalışmalarda gerekli prosedürler uygulandıktan sonra üzerlerinde bulunan 413.75 TL. nakdi paraya el konularak Belediye hesabına irat kaydedilmesi için Encümen kararı çıkarıldı.

 - Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda; gıda sağlığı ve güvenliği kapsamında semt pazarlarını ve yiyecek-içeçek satılan yerlerde genel hijyen şartlarının denetimini yapan ekiplerimiz, şehir merkezinde bulunan iş yerlerinin temizliği, üretim koşulları, son tüketim tarihi ve gramajı gibi birçok alanda denetlemelerini sürdürüyor.

- Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce başlatılan asfalt, parke çalışması ve Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaç kesim ve budama çalışmalarının sağlıklı yapılabilmesi  için yol ve yaya güvenliği sağlandı.

İtfaiye Müdürlüğü

- Son bir hafta içerisinde 5 yangın olayı meydana gelmiştir; bu vakalara yapılan erken müdahale sonucu herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmamıştır.

- Yaz mevsiminin başlamasından dolayı şehir merkezinde ve arazilerde meydana gelen ot yangınlarında, çevreye, canlılara zarar gelmeden kontrol altına alınarak yangınlara müdahale edilmiştir.

- 110 Yangın İhbar hattına vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar üzerine mahsur kalan hayvanları kurtararak belediyemiz hayvan barınağı yetkililerine teslim edilmiştir.

Yaz mevsimiyle birlikte  şehir genelinde oluşan tozdan şehir esnafı ve vatandaşlar rahatsız olmaması için günün belirli saatlerinde şehir genelinde sulama ve yıkama çalışmalarını sürdürmekteyiz.

Ayrıca Kamu kurumlarından ve özel kuruluşlardan gelen talepler üzerine yangın tatbikat çalışmaları da sürdürülmektedir.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

- Şehrimizin ana caddeleri başta olmak üzere tüm cadde, sokak ve parklarda ağaç budama faaliyetleri devam etmektedir.

- 1500 adet mevsimlik çiçek, top kadife, petunya, begonya çiçekleri de olmak üzere Mihralibey  ve Şehitler mezarlığı kavşağında refüş peyzajı ve çiçeklendirme faaliyetleri başlatılmıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler