Kars Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden Duyuru

Kars Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden Duyuru

Kars Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü su borcu bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Burkay KORTAĞ / KARS MANŞET

Kars Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Kars Belediyesi’ne su borcu bulunan vatandaşlarımıza yönelik borç takibi çalışmalarını yürütüyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte Mart-Nisan dönemi sonunda borcu ile ilgilenmeyen vatandaşlarımıza tebligat göndereceğiz daha sonra hızlı bir şekilde icra takibi başlatılacaktır. Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza Karaçanta’nın kesin talimatları ile vatandaşlarımızın bütün sıkıntılarına belediye olarak kanunların bize tanıdığı yetkiler çerçevesinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önce bilindiği üzere 6736 sayılı yapılandırma yasası çıkarıldı. Birçok borçlu vatandaşımızı bu yasadan faydalandı, birikmiş faizlerin indirimlerinden faydalandılar. Bu yapılandırma yasası ile 2520 kişi belediyemize gelerek bu yasanın getirdiği fırsattan yararlanmışlardır. Yine bu noktada Kars Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın adres ve abone bilgilerini güncelleme ve borçlu abonelerin borçlarını hızlı bir şekilde tahsil etme noktasında elimizden gelebilecek bütün kolaylıkları belediye olarak gösteriyoruz. Borcunu ödemeyen vatandaşlarımıza yönelik Mart-Nisan dönemi sonunda icra işlemini başlatacağız. Borcu fazla olan Şahısların sularının da kelimesi gündemimizdedir.

İşletme ve iştirakler Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek noktasın da özverili çalışmalar yaparken diğer taraftan da Kars Belediyesinin en büyük gelir kalemlerinin başında gelen su gelirlerinin de sağlıklı bir şekilde tahsilatı yapılıp hizmete dönüştürülmesi gerekir. Malumunuz olduğu üzere su gelirleri belediyeleri ayakta tutacak öneme sahiptir. Kaçak tüketimimle mücadelemize halkımızdan destek bekliyoruz.

Bu noktada İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak kurduğumuz su kayıp-kaçak ekipleri de suları abonesiz kullanan veya abonesi olup da boş yere suları akıtanlara karşı mücadelemiz sürmektedir.

Anlık kesintilere bir arıza durumunda oluşan mecburi su kesintilerine tahammül edemeyen vatandaşlarımız var bazı durumlarda hakarete varan söylemlere maruz kalıyoruz. O halde suların kıymeti bilinmeli gereken duyarlılığı göstermeliyiz.” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler