Kars Belediyesi Şehitler İçin Yürüyecek!

Kars Belediyesi Şehitler İçin Yürüyecek!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı münasebetiyle düzenlenecek anma etkinliklerine Belediye olarak tam kadro katılacaklarını söyledi.

Kars Belediyesi Şehitler İçin Yürüyecek!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı münasebetiyle düzenlenecek anma etkinliklerine Belediye olarak tam kadro katılacaklarını söyledi.

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinliği öncesi açıklamada bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Sarıkamış Dramı Türkiye’nin önemli bir meselesidir. Kars Belediyesi olarak elimizden gelen katkıları sunacağız. Bizler şehit yakınları ile yürüyüp ecdatlarımızı rahmetle anacağız” dedi.

Başkan Karaçanta, Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları’nda 100 yıl önce donarak şehit olan Mehmetçiklerin aziz hatıralarının Müslüman Türk milleti tarafından saygı ve ihtiramla saklandığını kaydetti. Allah-u Ekber Dağları’nda dünyada eşi ender görülmeyecek bir fedakarlık ve azimle inancını yoğurarak kahramanlığın zirvesini yaşamış Mehmetçiğin tarihe silinmeyecek büyük bir destan yazdıklarını vurguladı.

Başkan Karaçanta, “Müslüman Türk milleti olarak Sarıkamış şehitlerinin aziz hatıraları önünde söz veriyoruz. Kardeşliğimize halel getirmeye çalışan iç ve dış güçlere karşı, milli ve İslami değerlerimizle bütün var gücümüzle karşı durmaya devam edeceğiz. Birliğimizi bozdurtmayacağız, yıpratmayacağız, Allah'ı bir, peygamberi bir, kıblesi ve dini bir olan bu kadim coğrafyada yaşayan biz kadim milletin kardeşliğine uzanan içteki ve dıştaki harici ellere karşı bilgimizi, siyasetimizi yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vatanın müreffeh, yaşam kalitesi daha güçlü yarınlarına ulaşması için şehit ve gazilerimizin o yüce değerleriyle yaşamaya devam edeceğiz. Sizler omuz omuza çarpıştınız. Sizden aldığınız feyiz ve ilhamla vatanımız üzerinde kardeşlik, dayanışma demeye devam edeceğiz” dedi.

“EKSİ 40 DERECEDE VATANA SAVUNDULAR”

Karaçanta ayrıca, “Sarıkamış Şehitleri, donanımlı Rus Askerine karşı yazlık elbiseleriyle ağır kış şartlarında -40 derece de kar ve tipi de bir kahramanlık gösterdiler. Ülkelerini savunmak için canı pahasına şehit oldular. Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz.” diye konuştu ve Sarıkamış Harekâtı’nın 100. yılında Kars Belediyesi olarak bütün imkânları seferber edeceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler