Kars Belediyesi sokak köpekleri için Aşevi açtı

Kars Belediyesi sokak köpekleri için Aşevi açtı

Kars Belediyesi’nin barınak alanında ve binalarında sürdürdüğü iyileştirme, zemin düzenleme ve hayvanların tedavisi ile ilgili özel çalışmalarının yanında; şehirdeki sokak köpeklerini mama hazırlayıp dağıtmak üzere Aşevi açtı.

Şehir merkezi ve mahallelerde uzun süredir Belediye öncülüğünde yürütülen ve Kars’taki hayvan severlerinde katıldığı sokak köpeği besleme çalışmalarını daha düzenli yürütmek ve sadece kuru mama ve ekmek ile besleme yapmamak için kurulan aş evinde geçtiğimiz günlerde başlayan faaliyete duyarlı vatandaşlarda ayrıca destek sağlıyor.

Kars Belediyesi Hayvan Barınağında faaliyete geçen mama aş evinde kemik, et ve mama halinde verilebilecek bakliyatlar haşlanarak Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri ve hayvan severler tarafından şehir merkezinde oluşturulan Belediye besleme noktalarına ve diğer ihtiyaç alanlarındaki mama kaplarına bırakılıyor.

Geçtiğimiz ay Kars Belediyesi tarafından imal edilerek kent merkezindeki muhtelif alanlara konulan sokak köpeği besleme noktaları ile birlikte sadece Belediye ekipleri ve hayvan severler değil; diğer vatandaşlarda duyarlılık göstererek ilgili besleme noktalarına mama ve artan yemekleri bırakarak yürütülen çalışmaya destek oluyor. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; başlatılan bu uygulamaya et, kemik, bakliyat ve diğer mama desteği sağlamak isteyen vatandaşların Belediye barınağına telefon ile ulaşmaları durumunda görevlilerin direk evden ve işyerlerinden yardımları teslim alabileceği ya da isteyenlerin direk Belediye Barınağına giderek ilgili yardımlarını ulaştırabilecekleri belirtildi.

Ayrıca Kars Belediyesi Hayvan Barınağına ulaşmak isteyenler için irtibat telefon numarası ise şöyle: 0474 223 21 50

kars-belediyesi-sokak-kopekleri-icin-asevi-acti-(2).jpgkars-belediyesi-sokak-kopekleri-icin-asevi-acti-(3).jpgkars-belediyesi-sokak-kopekleri-icin-asevi-acti-(4).jpgkars-belediyesi-sokak-kopekleri-icin-asevi-acti-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler