Kars Belediyesi’nde Devir Teslim Bitti

Kars Belediyesi’nde Devir Teslim Bitti

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, görevini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya devretti.

Kars Belediyesi’nde Devir Teslim Bitti

-KARS’IN YENİ BELEDİYE BAŞKANI MURTAZA KARAÇANTA

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, görevini Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya devretti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, PM üyesi Muharrem Yıldız ve partililerle birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına giderek Hakim Mehmet Necati Orak’tan mazbatasını alan Karaçanta, MHP İl Başkanlığını ziyaretin ardından öğlen namazı için Evliya Camii’ne geçti.

Karaçanta namazdan sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, PM üyesi Muharrem Yıldız, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, MHP Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, partililer ve ülkü ocakları gençliği Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesine giderek dua ettiler. Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur’un dualarına eşlik eden Karaçanta ve ekibi Harakani Vakfı’nı da ziyaret ettikten sonra yürüyerek belediye binasına geçtiler.

BOZKUŞ, “KARS ETNİK ZENGİNLİKLERE HİZMET VERİLMESİ GEREKEN BİR İLDİR”

Burada kesilen kurbanların ardından devir teslim töreni yapıldı. Törende ilk konuşmayı Kars Belediye eski Başkanı Nevzat Bozkuş yaptı. Bozkuş 2009 yılında yüzde 32 ile göreve geldiklerini hatırlatarak, Kars halkının kendilerine yüzde 68 ile bir mesaj verdiğini söyledi. Kars’ta etnik zenginlik bakımından çok önemli dengelerin olduğunu da vurgulayan Bozkuş, “Biz de bu mesajı alarak hizmet alanında gerekli hassasiyeti göstererek önemli çalışmalara hep birlikte imza attık. Bundan sonra da bize de düşecek bir görev olursa biz de kendilerine desteklenirimizi sürdüreceğiz. Biz 5 yıllık süreç içerisinde şu noktadan çok mutlu ve memnunuz. 5 yıllık süreci çok iyi bir şekilde doldurduk. Yapılması gereken hizmetleri yapmaya çalıştık. Hizmetler noktasında Kars’a  iyi bir ivme kazandırdık. İyi bir yol haritası çizdik. Ben inanıyorum ki bundan sonra da kalınan noktadan devam edilecektir.” dedi.

KARAÇANTA, “BİZDEKİ VATAN SEVGİSİ, İNSANA HİZMETİN SEVGİSİYLE EŞDEĞERDİR”

Bozkuş’un ardından makamında gazetecilere ilk açıklamasını yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da eski Başkan Bozkuş’a bu güne kadar Kars için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Vatan sevgisinin insan hizmet sevgisiyle eşdeğer olduğuna dikkat çeken Karaçanta, “Bizdeki vatan sevgisi, insana hizmetin sevgisiyle eşdeğerdir. ‘İnsana hizmetin yeri de, yerel yönetimlerdir’ anlayışıyla aday olduk ve bugün de Allah nasip etti, buradayız. 5 yıl sonra belki başka bir arkadaşımız bu makamda olacak. Yüzde 28’lik bir oy aldık. Yüzde 72’lik bir seçmen mesaj vermek istedi. İllaki, onların da sevgisine ve takdirine layık olmaya çalışacağız. Tabii bunu da yaparken geçmiş dönem belediye başkanlığı görevi yapan değerli üstatlarımızın da zaman zaman bilgilerine muhtaç olacağımız bir gerçektir. Bizi destekleyen veya desteklemeyen herkese candan teşekkür ediyorum. Bilinmesini istiyorum ki biz de kendimize yakışanı, Karslıya yakışanı, onlara vermek için mücadele edeceğiz.”dedi.

KAYA, “KARAÇANTA, BU GÜNDEN İTİBAREN TÜM KARS’IN BELEDİYE BAŞKANIDIR”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya da açıklamasında Karaçanta’nın 30 Mart’a kadar MHP’nin Kars Belediye Başkan Adayı ve bu günden itibaren de tüm Kars’ın Belediye Başkanı olduğunu söyledi.

Kaya açıklamasında ayrıca, “30 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ülkemiz için, milletimiz için, Karsımız için ve Kars’ta yaşayan çok değerli hemşerilerimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bugün burada bir devir teslim töreni gerçekleştiriyoruz. Nevzat Bey, gerek bürokrasi hayatında olsun, gerekse belediye başkanlığında olsun Kars’ımıza gerçekten önemli hizmetler yapmıştır. 30 Mart 2014 tarihine kadar Murtaza Bey, bizim partimizin belediye başkan adayıydı. Cenabı Allah nasip etti ve Kars’ta yaşayan hemşerilerimizin teveccühüyle 30 Mart’tan sonra da Murtaza Bey Kars’ta yaşayan bütün hemşerilerimizin belediye başkanıdır. “ şeklinde konuştu.

Devir teslim töreninin ardından Karaçanta, Bozkuş’u belediye binasın dışında bulunan aracına kadar uğurladı. Örnek ve Kars’a yakışan bir devir teslim töreninin yaşandığı Belediye binasının içerisini ve dışarısını dolduran Karslıların, eski ve yeni başkanlara eşit saygı ve sevgi göstermesi ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Bizler de Karsmanşet ailesi olarak Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve ekibine görevinde başarılar diliyoruz. kha

Önceki ve Sonraki Haberler