Kars Belediyesi'nde Hizmet İçi Eğitim Semineri

Kars Belediyesi'nde Hizmet İçi Eğitim Semineri

Kars Belediye Başkanlığı Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'ya sunulan ve kabul edilen proje kapsamında SERKA uzmanlarınca belediye de çalışan personele, 'İmar Kanunu' konulu hizmet içi eğitim semineri verildi.

Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Encümen Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine Başkan Nevzat Bozkuş, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’dan eğitimci Ümit Alp ve belediye personeli katıldı.

Başkan Bozkuş; “Burada bildiğiniz gibi Serhat Kalkınma Ajansı var. 4 ilin birleşiminden meydana gelmiş. Ajansımız bölge müdürlüğü Kars. Sağ olsun bilgi işlem müdürlüğümüz bu işi üstlendiler. Biz 2012 tarihinde SERKA’ya proje sunduk buradaki projenin içeriği 3194 sayılı İmar Kanunu var. Yine 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu var. 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmesiyle ilgili kısmı var. Diğer önemli bir konu da etik konusu bunlarla ilgili sizlere ve sizleri ilgilendiren seminerlerin, kursların ve bilgilerin verilmesi gerektiğine inandık” dedi.

Bozkuş; “Biz muhakkak bu tür eğitimlerin, bu tür seminerlerin ilgili uzmanlarca, hocalarca verilmesinde fayda olduğunu gördük. Bunları muhakkak önemsememiz lazım. Hocamız gelmiş sağolsun bugün kendi konusuyla ilgili dersimizi verecek. Anlatacak. Yani ne ki öğrendiyseniz muhakkak sorular sorun kafanızın takıldığı her şeyi kendilerine sorun ki¸onlarda sizin soracağınız sorulara daha uygun cevaplar verecektir. Bu şekilde kafanızdaki soru işaretlerinin giderileceğine ben inanıyorum. Bu anlam içerisinde bu projeyi SERKA ile birlikte yapıyoruz. Projemizin özellikle teknik destekli proje maddi desteğini özellikle onlar sağlıyorlar. Burada bizim amacımız 3-4 konuda hocalarımız tarafından sizlere verilecek bilgileri not almak ve bu bilgiler doğrultusunda da hizmet içi eğitimde vermiş olduğumuz, halka vermiş olduğumuz sağlıklı daha iyi bir noktada kendimizi daha iyi ifade edebilirsek o zaman vatandaşta biz belediye gittiğimizde her konuda kendisini eğitmiş, bir personelle karşı karşıyayız. Bekli de Kars’ta SERKA noktasında bu tür projeleri hayata geçiren ilklerden birisi de biziz. Bu devam edecek. Her konuda yeni yeni projelerimiz, yeni yeni hizmet içi eğitimlerle kurum kendini istediği noktada bulacaktır” diye konuştu.

Daha sonra söz alan SERKA uzmanı Ümit Alp’ta Kars’ın genel anlamda çok güzel bir şehir olduğunu kaydetti.

Ümit Alp; “3194 sayılı imar kanunuyla ilgili bir eğitim çalışması yapıcağız. Biraz inter aktif bir çalışma olacak. Tabi bu çalışmaya başlamadan önce burada emeği geçen kalkınma ajansımızdan belediye de emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Şehrimiz farklı güzel, kanunlara bağlamayalım diyeceğim. Bu güzel taş yapılı şehri beton bloklu bir mantığa dönüştürmeyelim. Bu konuda belki sizlerin katkıları olacaktır. Bunları özellikle vurgulayacağım. Başkanımıza bir önerim olacak andezit bazaltın bu kadar yoğun olduğu bir şehirde taş yapı ustacılığının geliştirilmesi gerekir. Bununla ilgili muhakkak bir çalışma yapması gerekecektir. Taş yapı bu şehrin özelliği ve geleneği bu şehrin tabiatında doğasında jeolojinde andezit bazalt varsa bunu işlem zorundayız” şeklinde konuştu.

Daha sonra seminere geçildi. SERKA uzmanı Ümit Alp, ‘İmar Kanunu’ ile ilgili bilgi ve birikimlerini belediye çalışanlarıyla paylaştı. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan seminerde İmar Kanunu ele alındı. Belediye Başkanlığı’nca düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin devam edeceği kaydedildi.

yes1.20120823195829..gif

yes1.20120823195954..gif

Önceki ve Sonraki Haberler