Kars Belediyesinde, İç Kontrol Sisteminin Kurulması Projesi

Kars Belediyesinde, İç Kontrol Sisteminin Kurulması Projesi

Kars Belediyesi ile Serhat Kalkınma Ajansı arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, İç Kontrol Sisteminin Kurulması ve Sürdürülebilir Uygulama Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi hayata geçirildi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars Belediyesi Bilgi İşlem Müdür V. Mehmet Üstebay ile Mali Hizmetler Müdürü Dursun Erdağ tarafından Serhat Kalkınma Ajansına proje sunuldu. 2016 Teknik Destek Programı kapsamında TRA2/16/TD/037 kodlu “İç Kontrol Sisteminin Kurulması ve Sürdürülebilir Uygulama Kapasitesinin Tespit Edilmesi Projesi" başvurusu yapılarak teknik destek almaya hak kazanılmış olduğu bildirildi.

Serhat Kalkınma Ajansı tarafından Teknik destek kapsamında desteklenen Kars Belediyesinde İç Kontrol Sisteminin kurulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması projesi uygulama çalışmaların Aralık ayı içerisinde başlamış olduğu ve 2017 yılı başı itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Kars Belediyesinden proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Proje ile tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Kars belediyesinde de mevzuat gereği oluşturulması gereken iç kontrol uygulamaları başlatılmış olup buna ilişkin eylem planı hazırlanmış ve 2017-2018 yıllarında uygulanmaya konulması için gerekli tedbirler alınmıştır. Proje kapsamında Kars Belediyesinde bulunan tüm personele yönelik eğitim modülleri tasarlanmış ve gerekli eğitimler verilmiştir. Anket yöntemiyle Belediyede Kurulu iç kontrol sistemi test edilmiş ve sonuçları raporlanmıştır. Özünde kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacak yöntem, süreç ve organizasyonlar bütünü olarak tanımlanan iç kontrol sistemi, Belediyede tam olarak uygulandığında hem kamu kaynaklarının etkili ve ekonomik olarak kullanılmasında mesafe kaydedilecek hem de vatandaş memnuniyetinde hedeflenen seviyelere ulaşılabilecektir. Kars Belediyesinin misyon ve vizyonu ile amaçlarına ulaşabilmesinin temelleri bu sistem sayesinde atılacaktır. Proje kapsamındaki eğitimler alanında uzman kişilerce verilmiştir. Eğitim ile tüm çalışanların iç kontrol farkındalığı geliştirilmiş ve gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Eğitime; Kars Belediyesi Başkan Yardımcıları Hülya Çağraşan, Tahsin Güngören, Teknik Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Birim Müdürleri, Teknik personel, Mühendis, Memur ve işçiler katıldı.” denildi.

İç kontrol sisteminin hedeflenen kontrol ortamına biraz daha yaklaştıracağını belirten Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta“Bu iç kontrol sistemi ile Belediyemiz amaçlarına daha hızlı ulaşacak ve vatandaş memnuniyeti daha ileri seviyelere çıkacaktır” dedi.

kars-belediyesinde,-ic-kontrol-sisteminin-kurulmasi-projesi-(1).jpgkars-belediyesinde,-ic-kontrol-sisteminin-kurulmasi-projesi-(2).jpgkars-belediyesinde,-ic-kontrol-sisteminin-kurulmasi-projesi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler