Kars Belediyesi’nden ani müdahale

Kars Belediyesi’nden ani müdahale

Dün gazetemizde dile getirdiğimiz Dereiçi yolunda üzeri açık olan kanal kapağı, Kars Belediyesi ekipleri tarafından anında müdahale edilerek kapatıldı.

Tacettin DURMUŞ

Kars Barajının su tutmasıyla birlikte güzergahtaki köylere ulaşıma kapatılan Dereiçi Yolu kaderine terk edilirken, üzeri açık unutulan kuyu ise olası kazalara davetiye çıkartıyordu.

Deriçi Yolu üzerinde Kars Çayı üzerindeki 1855 yılında İngiliz sivil mimarisinin eşsiz örneklerinden birisi olan ve Albay Lake tarafından yaptırılan tarihi Albay Lake Köprüsünün restorasyonunun tamamlanmasına rağmen hemen yanı başında bulunan kanalizasyon ve atık su şebekesinin kanal kapakları ise açık bırakılmıştı.

Açık kanal kapağını gazetemizde haber olmasının ardından Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü ve Basın Biriminin ilgisi üzerine ilgili ekipler açık olan kanal üzerine kapak koyarak güvenli hale getirdi. Kars Belediyesinin sorumluluğunu anında yerine getirmesi Kars halkını mutlu ederken, Dereiçi yolunun da bir an önce ilgi görmesini bekliyor.

Öte yandan gazetemizde yakın zamana ve dün de dile getirdiğimiz gibi, Kars’ı çevreleyen tabyalarının da büyük kısmına, Kars Barajına, Kars Kalesine, kendisi gibi kaderine terk edilmiş Kent Ormanı ve diğer sayfiye yerlerine ulaşımı sağlayan Dere içine olan ilgisizlik, Kars halkını üzmeye devam ediyor.

Güzergahta bulunan köylerin sular altında kalması nedeniyle araç trafiğinin devam ettiği vadi, bisikletçiler ve sporcular için cazibe bölgesi olurken, yolda yürümek bile imkansız hale geldi. Dereiçi boyunca su tutan yaklaşık 12 kilometre yol güzergahında canlılık devam ederken, tarihi dokuyu barındıran bölgeye bir an önce el atılması bekleniyor.

Ayrıca su tutulan bölgeyi boydan boya geçen yoldaki dev çukurların bir an önce doldurulmasını isteyen Karslılar, Kars'ın tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerleri gözetilerek, kentin turizm potansiyelini artırmak amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan 'Kars Vadisi Projesi', bedesten ve diğer çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Devam eden Kars’ın tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkartacak olan proje kapsamında Dereiçi yolunun da en azından dev çukurların doldurulması önem arz ediyor.

kars-belediyesi’nden-ani-mudahale-(1).jpgkars-belediyesi’nden-ani-mudahale-(2).jpgkars-belediyesi’nden-ani-mudahale-(3).jpgereici-yolu-kaderine-terk-edilirken,-uzeri-acik-unutulan-kuyu-ise-olasi-kazalara.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler