Kars Belediyesi'nden Kadınlara Konser!

Kars Belediyesi'nden Kadınlara Konser!

8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle Kars Belediyesi, Karslı kadınlar için Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonda konser verdi.

Kars Belediyesi'nden Kadınlara Konser!

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

8 Mart Dünya kadınlar Günü münasebetiyle Kars Belediyesi, Karslı kadınlar için Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonda konser verdi. Konser ardından Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta eşi Figen Karaçanta ile birlikte konser sonrası kırmızı karanfil dağıttı.

Düzenlenen konsere Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta, Kars belediye Başkan Yardımcıları Ferit Yenice ve Arda Soner Tatlı ve çok sayıda Karslı kadınlar katıldı.

Konser öncesi bir konuşma yapan Başkan Karaçanta, kadın elinin değdiği yerde, temizlik, tertip, düzen, bereket ve sevgi olduğunu belirterek, Şefkat ve merhametle dolu olan kadınlarımızın yürekleri sayesinde geleceğimizin ve ülkemizin daha da gelişerek, emin ellerde olacağını biz çok iyi biliyoruz. Kadınlarımızın hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının ilk şartıdır. Biz tarih boyunca ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleriyiz." dedi.

Başkan Karaçanta konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kadınlarımız hayatın her alanında etkin rol üstlenmekte, ancak başarıya uzanan yolda önlerine çıkan birçok engelle mücadele etmek zorunda kalmaktadırlar. Şunu biliyoruz ki, tarih boyunca savaşlar, terör ve yoksulluk en çok kadınları vurmuştur. Özellikle terör konusunda yaşanan acı tecrübeler, ateşin en çok da şehitlerimizin annelerini, eşlerini ve yakınlarını yaktığını göstermiştir. Buradan Tüm dünya kadınlarını kanayan coğrafyalardaki kadınlarla dayanışmaya, onların sorunlarıyla empati kurmaya çağırıyorum. En büyük arzumuz, en büyük isteğimiz huzurun, kardeşliğin ve dostluğun dünyayı şefkatle, sevgiyle sardığını, kucakladığını görmektir. Bunun gerçekleşmesi için de yine görev öncelikle kadınlarımıza düşmektedir. Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyettir ki komşusu aç iken, tok yatmayı elinin tersiyle iter. Nerede bir yetim varsa, onun başını okşamadan, ona sahip çıkmadan yüreği ferahlamayan insanların medeniyetidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, başta şehit anneleri olmak üzere hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

Başkan Karaçantanın konuşmasının ardından Karslı kadınlar gönüllerince eğlenerek, bol bol halay çektiler.

belediyeden-kadinlara-konser!-(5).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(7).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(4).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(6).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(3).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(2).jpg

belediyeden-kadinlara-konser!-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler