Kars Belediyesi’nden kar seferberliği

Kars Belediyesi’nden kar seferberliği

Kars Belediyesi ekipleri, kent merkezinde kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklarda temizlik seferberliği başlattı.

Kars Belediyesi’nden kar seferberliği

Kars Belediyesi ekipleri, kent merkezinde kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklarda temizlik seferberliği başlattı.

Belediye ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağdur olmaması için sabah erken saatte başlattığı karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışının yoğun olduğu kenar mahallelerde de çalışma yapan ekipler 24 saat esasına uygun olarak oluşturulan vardiya sistemiyle ara vermeden çalışma yapıyor.

100 kişilik karla mücadele ekibiyle hastaneler başta olmak üzere halkın yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda kar kürüme çalışmaları sürdürülüyor.

Belediye ekipleri, tüm imkânları seferber ederek vatandaşlara adeta işkence haline dönen kaldırımlardaki buz kütleleriyle de mücadele ediyor. Geniş kaldırım avantajını da fırsata çevirerek, temizliği iş makineleriyle yapıyorlar. Kepçelerle bile güçlükle kırılan buz kütleleri itinayla parçalandıktan sonra kamyonlara doldurularak Kars Çayı’na taşınıyor. Bir kepçe kaldırımdaki buzları alırken, diğer kepçe de ağaçların arasındaki buzları temizliyor. Kısa süreliğine trafiğe kapatılan cadde ve sokaklar karların alınmasıyla yeniden hizmete açılıyor. Zabıta aracı da kaldırım kenarına park eden araçların kaldırılması için anons yapıyor ve böylelikle vatandaşın mağduriyetinin önüne geçilmiş oluyor

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Belediyemiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bir yandan kar yağışı devam ederken diğer yandan da ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Çalışmalar gece-gündüz sürmekte ve vardiya sistemiyle çalışan ekiplerimiz dikkatli bir çalışma yürütmekteler. Sıkıntılı olan bölgelerden gelen ihbarlar da anında değerlendirilerek harekete geçilmekte. Belediye Başkan yardımcıları ve birim amirlerinin gözetiminde yürütülen kar temizleme çalışmalarımız aralıksız sürecek.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler