Kars Belediyesi’nden Önce Mevlit, Sonra Yardım

Kars Belediyesi’nden Önce Mevlit, Sonra Yardım

Güneydoğu’da görev yaparken şehit olan asker ve polisler için Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda da bir mevlit okutuldu ardından orada görev yapan güvenlik güçlerine yardım kolileri gönderildi.

Kars Belediyesi Başkan Murtaza Karaçanta öncülüğünde duyarlı çalışmalarını sürdürüyor. 2016 yılı ile birlikte başlattığı ‘Bir El De Sen Uzat’ yardım kampanyasına bir yenisini daha ekleyen Kars Belediyesi, bu kez de Güneydoğu’da terörle mücadele eden asker ve polisler için anne eli değmiş yiyecekler hazırlatarak ve Karslı esnafların da katkılarıyla duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta başta olmak üzere belediye bünyesinde bulunan birçok bayan çalışanın yanı sıra Kars’ta görev yapan asker ve polis eşleri kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri kolileyerek Kars Belediyesi’ne getirdi. Burada soğuk hava depolarda muhafaza edilen koliler, yarın Güneydoğu’daki asker ve polislere ulaştırılmak üzere yola çıkacak.

Öte yandan Kars Belediyesi’nce organize edilen programla Güneydoğu’da görev yaparken şehit olan asker ve polisler için Kars Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda da bir mevlit okutuldu.

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, Kars Belediyesi personelinin ve basın mensuplarının katıldığı programda Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri de aileleriyle birlikte yer aldı. Mevlit programında açılış konuşması yapan Kars Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya, programın amacının ülkenin bekası için mücadele veren asker ve polislerin verdiği mücadele ve onların vatan uğruna geriye bıraktığı gözü yaşlı annelerin, babaların, eşlerin ve evlatların yaşadıkları adına farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti.

Kaya’nın konuşması ardından Kars Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi sunuldu. Katılımcılar tarafından gözyaşları eşliğinde izlenen slayt gösterisi programa damgasını vurdu. Konuşmasında slayt gösterisinin katılımcıları derinden etkilediğine dikkat çeken Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Az önce hep birlikte yaşadığımız o duygu selinden de anlaşıldığı üzere bizler vatan uğruna en kutsal değerleri olan canlarını feda eden o kutsal mertebeye ulaşan aziz şehitlerimizi her daim kalbimizde yaşatacağız. Şuan Güneydoğu’da mücadele içerisinde olan ve terör belasıyla mücadele veren askerimize polisimize Yüce Allah’tan güç ve kuvvet niyaz ediyoruz. Buradan okuyacağımız duaların onlarla birlikte olmasını diliyoruz. Ve biz Doğu’nun en Doğu’sundan şu mesajı da vermek istiyoruz ki her daim onlarlayız, onların yanındayız.” şeklinde konuştu.

Mevlit programında şehit asker ve polisler için Kars Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, hep bir ağızdan dualar edildi. Mevlit sonunda belediye önünde hazırlanan ve güneydoğuda bulunan asker ile polislere gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolileri önünde de bir açıklamada bulunan Başkan Karaçanta, Kars’ın Türkiye’nin en huzurlu şehri olduğunu ve Kars’ın Türkiye’nin küçüğü olarak bilinmesini ve örnek alınmasını istedi. Karaçanta, “Birçok etnik kökeni içerisinde barındıran ve adeta Türkiye’nin minyatürü olan Kars çok şükür ki Türkiye’nin en huzurlu şehri durumundadır. Bunu diğer iller örnek almalıdır. Bu kardeşliği ve birliği bozmak isteyenlerin çoğunlukla var olduğu yerleri görüyoruz. Orada bu birliği sağlamak adına mücadele veren güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Bizim naçizane başlattığımız yeni kampanyayla oradaki mücadelede yer alan askerimize polisimize anne eli değen yiyecekler hazırlandı. Bizim büyük ülkemizde çok şükür ki oradaki güvenlik güçlerimizin bunlara ihtiyacı yok fakat bizim duyarlı Türk kadınlarımızın talebi üzerine bu kampanyaya yer verdik. Onların şefkatlerini ve dualarını kattıkları ve kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri burada topladık inşallah yarın da kendilerine ulaştıracağız. Allah yar ve yardımcıları olsun.” ifadelerini kullandı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler