Kars Belediyesi’nden Zeytin Dalı Harekatı’na Kan Bağışı kampanyası

Kars Belediyesi’nden Zeytin Dalı Harekatı’na Kan Bağışı kampanyası

Kars Belediye Başkanlığı’nca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ya ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması için kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Kars Belediye Başkanlığı devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için, yanı başımızda belli odaklarca desteklenerek büyütülen ve askeri bir güç haline getirmek istenilen terör örgütünün bertaraf edilmesi maksadıyla Suriye’nin Afrin bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatında ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması amacıyla Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta öncülüğünde 01 Şubat 2018 Perşembe günü Belediye Başkanlığı’nda kan bağışı kampanyası başlatılacak.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Türkiye çok şükür dik bir duruşla doğrunun yanında hainlerin karşısındadır. Haklı, ahlaki ve milli bir mücadele ile terör örgütlerine havadan karadan ateş olup Afrin’i kavramış, barış ve huzur olup masumları kollamıştır. Bizler Ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla Devletimizin aldığı bu kararın arakasındayız ve destekliyoruz. Zira Türkiye uluslar arası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Zeytin Dalı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler güvenlik konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa haklı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekat meşrudur ve uluslar arası hukuka uygundur” dedi.

Karaçanta, “Milletimiz Zeytin Dalı Harekatı’na yürekten ve yüreklice sahip çıkmıştır. Analar, babalar dedeler, gelinler henüz bıyığı terlememiş yavrular Afrin’ de ki terör hedeflerinin imha gayesinin yüksek bir faziletle ardında durmuş ve duaları ile manevi desteğini göstermişlerdir. Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin,kültürün,inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yık edemez.Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz,bizi birbirimize düşman edemez.Çünkü Afrin demek Hatay demektir. Afrin demek Kilis demektir. Yani vatan demektir. Kars Belediyesi olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle Devletimizin ve kahraman askerimizin yanındayız. Afrin harekatında şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine sabırlar, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Allah Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler