Kars Belediyesinin yol çalışmaları!

Kars Belediyesinin yol çalışmaları!

Kars Belediyesi, kentin muhtelif cadde ve sokaklarında yapılan doğalgaz ve kazı çalışmalarından bozulan yolların onarımını sürdürüyor.

Kars Belediyesinin yol çalışmaları!

Kars Belediyesi, kentin muhtelif cadde ve sokaklarında yapılan doğalgaz ve kazı çalışmalarından bozulan yolların onarımını sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta GAMP caddesinin bir bölümünde süren doğalgaz çalışmaları sonucu yapılan kazıların ardından Belediye ekipleri yolun kullanılabilir hale gelmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Yıldız ve Ferit Yenice de yol yapım çalışmalarını geceli-gündüzlü takip edip aksaklıklara meydan vermiyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, “Bu bölgede bu evlere doğalgaz verilmemişti. Geçtiğimiz günlerde de bu cadde de doğalgaz çalışmaları başlatıldı. Bizde bozulan bu yolu yapıyoruz. Yolun seneye daha kullanılabilir hale gelmesi için çaba harcıyoruz. Bu çalışmaların ardından yollara yama yapılacak. Seneye de bu yolum tümü yapılacağı için şimdiden alt yapısını sağlamlaştırıyoruz. Sıkıştırma yaptıktan sonra yolum tümünü yapacağız. Bizlerde böyle işin başında dolaşıyoruz, yolların olup olmadığını, ne gibi işlemler yapılabileceğini kontrol ederek ekipleri yönlendiriyoruz. Aynı zamanda Halit Paşa Caddesi’nde de çalışmalarımız sürecek. Oranın hem kaldırımlarını hem de yollarını yapacağız. Ayrıca Sal Pazarı caddemiz var. Oranın da yapımı devam ediyor. Yine su çalışmalarımız var ve bunlarda da büyük arızalar var, onları da takip ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice de şunları söyledi:

“Kars’ın alt yapısında ve üst yapısında da ciddi sorun ve sıkıntılar var. Su patlamalarına yetişemiyoruz. Asfalt kesmeler de zayiat veriyor ve patlama yapıyor. Hem onları tamir ettiriyoruz hem de doğalgazın girdiği yerleri veya doğalgazın daha önce girip de yolun yapılmadığı noktalarda parke taş yapımı ile düzeltiyoruz. Özellikle Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi ve Ordu Caddesi, valiliğin de sokak sağlıklaştırılması projesi kapsamında değerlendirilmesi üzere bekletiliyordu. Fakat vatandaşın ciddi talebi neticesinde bu bölgeye doğalgaz verildi. Şu anda arkadaşlar kazılan yerleri eski haline getirmeye çalışıyorlar. Ama eski haline gelmesi mümkün değil çünkü malum bozulan şey kolay kolay eski haline gelmiyor ama bu caddelerin genel yapılabilmesi için bu çalışmaların yapılıp işi bu şekilde aktarmamız gerektiğini düşündük. Onun için de çalışmalar devam ediyor. Şu anda Arif Taşçı caddesinde parke taş ile kaldırım taşları çalışmaları devam ediyor. Ora bittikten sonra Salı Pazarı’na geçilecek. Salı Pazarı’nda da kaldırım ve yol çalışmaları devam edecek. Elimizden geldiği ölçüde Kars’ın hem alt yapısını hem de üst yapısını yenileme veya bakım onarımla insanların beklentisi olan hizmetleri gücümüzün yettiği doğrultuda yerine getirmeye gayret ediyoruz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz ama biz Allah’ın lütfuyla Allah’ın izniyle, hemşehrilerimizin desteğiyle de bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir kadroyuz. Rabbim bizi mahcup etmez inşallah.” kha

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler