Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi hizmete giriyor

Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi hizmete giriyor

2016 yılında ihalesi yapılarak işe başlanılan Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 3 ay sonra hizmete giriyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Valisi Türker Öksüz bugün Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi şantiye alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden brifing aldı.

147 hektarlık bir alana Besi Organize Sanayi Bölgesini kurduklarını ifade eden Şantiye Şefi Cenk Beker, “Bu Besi Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde besi alanları, sanayi tesis alanı, idari tesis alanı, gübre depolama, acil kesim ve tedavi, karantina alanı, tır ve kamyon parkı, ağaçlandırma alanı, sevk ve kontrol merkezi, teknik hizmet alanı, yeşil alanlar, sağlık koruma bandı, arıtma tesisi alanı, biogaz tesisi alanı, kantar tesisi alanı, iç yollar bulunuyor. 14 Haziran 2016 tarihinde ihalesi yapılan Besi Organize Sanayi Bölgesinin yapım işine 1 Temmuz 2016 tarihinde başladık ve 31 Ekim 2019 tarihinde bitireceğiz. Sözleşme bedeli 19 milyon 722 bin 642 lira 50 kuruş olan işin yüzde 45,46’sını tamamladık. Ödenek olursa işi bitireceğiz.” dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün yüklenici firma olarak herhangi bir sorun veya sıkıntı var mı? sorusuna ise Beker, “Yüklenici firma olarak şuan herhangi bir sorun veya sıkıntımız yok.” yanıtını verdi.

Hayvancılığın gelişmiş olduğu bir İlde yaşadıklarının vurgusunu yapan Vali Öksüz, “Hayvancılığın gelişmiş olduğu bir il de yaşıyoruz daha doğrusu ekonomisi hayvancılığa bir yandan da turizme dayalı olan bir şehirde, tarıma dayalı iktisas besi organize sanayi sitesinin kurulması çok sevindirici bir gelişme. 2016 yılında ihalesine başlanan ve çalışmaları hali hazırda devam eden organize sanayi inşaatı devam ediyor. Şimdi amaç şu tabi neden burası yapılıyor, hayvancılık ve besicilik daha modern şartlarda yapılsın, daha sağlıklı bir ortamda yapılsın, daha sağlıklı bir çevrede yapılsın. Burada besiciliği daha bilimsel daha günün şartlarına uygun şekilde yapalım, vatandaşlarımızda bundan büyük ölçüde fayda sağlasın amaç bu, diğer taraftan tarıma dayalı sanayinin gerçekleşebileceği 8 hektarlık bir sanayi tesis alanımızda var burada bir et entegre sanayi, yem sanayi biyogaz gibi hayvancılığa dayalı besiye dayalı çeşitli sanayi işletmelerinin kurulmasını da imkan verilecek alanlara da sahibiz bölgeyle ilgili bu istisas organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen çok sayıda kişinin müracaatı var bizde dolayısıyla faaliyete getirdiğimiz de şehrimizin hayvancılığını önemli katkısı olacak, biz tahmini olarak söylüyoruz bu organize sanayi sitesinin faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık bin kişiye istihdam sağlamasını düşünüyoruz, bu çok önemli bir miktar şehrimiz için inşallah bunu daha da arttırarak devam ettirmeyi arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi için 130 müteşebbissin başvuruda bulunduğunu kaydeden Vali Öksüz, “Bize burada yer tahsis eder misiniz? diyen müteşebbisler var. İnşallah onlarda burada yatırımlarını yaparlar. Onlara da tavsiye edeceğim alanlar da var. Gerçekleştireceğimiz alanlarla sadece hayvancılık ve besi işletmesi değil de biraz da hayvancılığa dayalı sanayiyi hayata geçireceğiz.” ifadesini kullandı.

Vali Öksüz ve beraberindekiler daha sonra inşaat sahasını harita üzerinde inceleyerek alanı gezdi. Vali Öksüz daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek, şantiye çalışan işçilere kolaylıklar diledi.

kars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(1).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(2).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(5).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(7).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(6).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(4).jpgkars-besi-organize-sanayi-bolgesi-hizmete-giriyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler