Kars, bölgenin en soğuk ili!

Kars, bölgenin en soğuk ili!

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ile Kars’ta ölçüldü.

KARS MANŞET

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının görüldüğü bölgede sıcaklıklar 2 ila 3 derece artacak. Bölgede rüzgârın kuzey yönlerinden hafif zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı; Kars'ta eksi 18, Ağrı'da eksi 16, Ardahan'da ve Erzurum'da eksi 13, Erzincan'da eksi 5 ve Iğdır'da eksi 4 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık ise Kars’ta 2, Ardahan’da 4, Ağrı ve Erzurum'da 3, Erzincan'da 10 ve Iğdır'da 7 derece olacak. Ayrıca Sarıkamış Kayak Merkezinde kar kalınlığı 65 santimetre olarak ölçüldü.

Buzlanma ve don uyarısı:

Bölgemiz genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Çığ uyarısı:

Bölgemiz genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli ve dik yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta yetkililer olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler