Kars Çayına artık kanalizasyon akmayacak!

Kars Çayına artık kanalizasyon akmayacak!

Kars Çayına akan onlarca kanalizasyon şebeke hattına yetkililerce önlem alındı. Atık Su Arıtma Tesisi, Kars’ın imdadına yetişiyor.

Volkan KARABAĞ

Havaların ısınmasıyla birlikte Kars Çayına akan onlarca kanalizasyon hatları 2021 yılı yatırım programına alınan ve ihale sürecine başlanılan Atık Su Arıtma Tesisi tarafından bertaraf edilecek.

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına bu yıl başlanılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi inşaatına ek olarak Kars Belediyesi tarafından Kars Çayına akan kanalizasyon hatları kolektör hatlar ile Kars Çayına akmadan direk Atık Su Arıtma Tesisi'ne taşınarak arıtılacak.  

Geçtiğimiz gün Kars Çayı’nın kötü kokular yaymaya başladığı, bunun da vatandaşları rahatsız ettiği ve Kars’ta neden arıtma tesisi olmadığı şeklinde haberlerin yayınlanması üzerine DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle: “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı için 11.12.2018 tarihinde proje ihalesi yapılmış, 07.01.2020 tarihinde projesi tamamlanmıştır.

Söz konusu proje ile Güneş Enerjili Biyolojik Arıtma Tesisi ve Kolektör hatları inşaatları gerçekleştirilecektir.

Biyolojik Arıtma Tesisinin kapasitesi 50.000 metreküp/gün olup Kars ilinin 2054 yılı nüfusu olacağı öngörülen 140 bin 697 kişiye hizmet verecektir.

Kars Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı yatırım programına alınmış ve ihale sürecine başlanması için gerekli izin alınmasına müteakip inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler