Kars Çayının Dibi Göründü, Bu Fırsat İyi Değerlendirilmeli!

Kars Çayının Dibi Göründü, Bu Fırsat İyi Değerlendirilmeli!

Kuraklık Kars Çayını da vurdu. Su akışı en düşük seviyede, bu nedenle yıllardır zeminde biriken atıklarda gün yüzüne çıktı. Bu fırsattan yararlanılarak çayın temizlenmesi gerekiyor.

Bu yıl yaşanan kuraklığın olumsuz etkisi, yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Kars’ta birçok alanda yaşanmaya devam ediyor. Mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden kuraklık nedeniyle Kars Çayını besleyen derelerde kurumaya başladı. Bu nedenle yeterince beslenemeyen Kars Çayının dibi gözükmeye başladı. Kuraklık nedeniyle su akışı son yıllara göre önemli derecede azalan çayın zemini gözle görülür şekilde belirirken yıllarca birikmiş atıklarda kendini kokusu ve kötü görüntüsüyle hissettirmeye başladı. Azalan su nedeniyle yıllarca biriken atıklar gün yüzüne çıkarken çayın zemininin de bir an öncede temizlenmesi gerekiyor. Öte yandan su seviyesinin en düşük hale geldiği çay içerinde yıllardan beridir zeminde biriken cüruflarda ortaya çıkmaya başladı. Yıllardır çay zemininde biriken kütük ve çeşitli atıklarda bazı vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı.

ÇAYIN YENİDEN TEMİZLENMESİ GEREK!

Daha birkaç ay önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın girişimiyle, DSİ marifetiyle temizlenen Kars Çayının çevreye yaydığı pis koku ve görüntü kirliliği önemli derecede ortadan kalmasına rağmen aynı sorun yeniden baş gösterdi. Kars Çayının etrafında ikamet eden mahalle sakinleri ve çayı gören vatandaşlar ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve DSİ yetkilerine çağrıda bulunarak bu fırsatın değerlendirilerek Kars Çayının yeniden temizlenmesi gerektiğini söylediler.

Kars Çayının geçtiğimiz aylarda temizlendiği sırada su akışının oldukça fazla olması nedeniyle yetirence temizlenemediğini de söyleyen vatandaşlar, çayında içerisinden geçtiği Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Beylerbeyi Sarayı, hamamlar gibi tarihi ve kültür varlıkların restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemeleri ile birlikte eş zamanlı olarak temizlenmesinin önemine de değindiler.

kars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(1).jpgkars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(2).jpgkars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(3).jpgkars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(4).jpgkars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(5).jpgkars-cayinin-dibi-gorundu,-bu-firsat-iyi-degerlendirilmeli!-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler