Kars Cezaevinde Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Kars Cezaevinde Kan Bağışı Kampanyası Düzenlendi

Kızılay'ın kan stoklarında azalma yaşandığı yönünde çağrısının ardından Kars’ta her kesim tarafından kan bağışı kampanyaları devam ediyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET (ÖZEL HABER)

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın, Kızılay’ın Türkiye genelindeki kan stoklarında azalma olduğu yönündeki çağrılarına kayıtsız kalmayan Kars, kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kars’ın çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörlerde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kars T Tipi Ceza İnfaz Kurumu da destek verdi.

Kars T Tipi Ceza İnfaz Kurumunu personelleri kendilerini ziyaret eden Kars Kızılay Kan Alma Biriminin gezici ekip uygulama ekibi aracılığıyla kan bağışında bulundular.

Kars Kızılay Kan Alma Bürosu Doktoru Ahmet Enis Güllüdağ, Cezaevi personelinin kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kan vermenin insan sağlığı için faydalı olduğunu anlatan Güllüdağ, "Kan verildiğinde kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir.Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımını canlı tutar.” dedi.

Güllüdağ, “İnsanların psikolojik olarak rahatlayacağını kendini huzurlu hissedeceğini daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek kendilerine güven duyacaklarını " ifade etti.

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal ise duyarlılık nedeniyle kan bağışında bulunan kurum personellerine teşekkür etti.

Kan bağışı konusunda insanların bilinçlenmesi gerektiğini aktaran Kartal, “İlla başımızdan bununla ilgili bir olay geçmesi gerekmez. Aile fertlerimizden biri, arkadaşımız, komşumuz, sevdiğimiz herhangi biri için uygun kan aramaya başladığımızda ve bulamadığımızda, kan bağışının önemini daha iyi anlarız.” şeklinde konuştu.

Kartal, “İlla ki başımıza bir şey geldiğinde değil, sağlığımız için 3-4 ayda bir kan vermeye gitmeliyiz. Herkes bilinçli olursa, ileride başımıza talihsiz bir olay geldiğinde kan bulma olasılığımız artmış olur." dedi.

Düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kurum Müdürü Turgay Kartal ve cezaevi personeli ile birlikte Jandarma personeli katıldı.

kars-cezaevinde-kan-bagisi-kampanyasi-duzenlendi-(1).jpgkars-cezaevinde-kan-bagisi-kampanyasi-duzenlendi-(2).jpgkars-cezaevinde-kan-bagisi-kampanyasi-duzenlendi-(3).jpgkars-cezaevinde-kan-bagisi-kampanyasi-duzenlendi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler