Kars Cezaevlerinde Tören Düzenlendi

Kars Cezaevlerinde Tören Düzenlendi

Kars Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği etkinlik ile ilgili haber metni ve resimler ekte gönderilmiştir.

 

“Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla, 22 Eylül 2011 günü saat 10:00 da Kars Açık Ceza İnfaz Kurumunda Türk Halk Müziği Konseri,  aynı gün saat 15.00 da Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Türk Halk Müziği Konseri ve Belge Dağıtım Töreni  yapıldı. 

       Kars Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılan Türk Halk Müziği Konserine, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa KÖYLÜ, Cumhuriyet Savcıları Mehmet ÇAĞLAYAN, Lutfi GÜNER, İdris TURGUT, Kerem TONĞA,Yasemin EJDER,Osman ÇAKIR, Kurum Müdürü Vekili Erdoğan AVKAR, Kurum 2.Müdürleri Mustafa İBİŞ, Tunay ÖZDEMİR, Kurum Öğretmeni Murat ÖNALAN, Kurum Psikologu Ayhan SAYGILI, Kurum personeli ve Hükümlüler katıldı. Türk halk müziği konserinin sunuculuğunu yapan kurum öğretmeni Murat ÖNALAN,  Kars Açık Ceza İnfaz Kurumunda uygulanan eğitim ve öğretim proğramları ve iş ve meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi.

     Daha sonra Arya Müzikevi ses ve saz sanatçılarının icra ettiği  şarkı ve türkülerle proğrama devam edildi. Hükümlüler şiirleriyle, fıkralarıyla, türküleriyle konsere renk kattılar ve halaylarıyla konsere eşlik ettiler. 

     Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda saat 15:00 da yapılan Türk Halk Müziği Konseri ve Belge Dağıtım Törenine, Vali Vekili Murat DEMİRCİ, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa KÖYLÜ, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman UÇAR, İl Emniyet Müdürü Cengiz ZEYBEK, Cumhuriyet Savcıları Mehmet ÇAĞLAYAN ve Kerem TONĞA, Hâkimler Bülent ÇELİK ve Bülent ALTUN ile Kurum Müdürü Vekili Erdoğan AVKAR, Kurum 2.Müdürleri Mustafa İBİŞ, Tunay ÖZDEMİR, Kurum Öğretmeni Murat ÖNALAN, Kurum Psikologu Ayhan SAYGILI, kurum personeli ve hükümlü-tutuklular katıldı.

      Kurum Öğretmeni Murat ÖNALAN,  Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda uygulanan eğitim ve öğretim proğramları ve iş ve meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi verdi. Töreninin açılış konuşmasını yapan Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa KÖYLÜ “...kurumda uygulanan eğitim ve öğretim proğramları ve iş ve meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasında ve iyileştirme çalışmalarında önemli olduğunu...” söyledi.

      Arya Müzikevi ses ve saz sanatçılarının icra ettiği şarkı ve türkülerle proğrama devam edildi. Hükümlülerden Tuncer Artantaş'ın okuduğu “Kaybederken Kazanmak” isimli şiir katılımcıların beğenisini kazandı.

        Daha sonra  2010–2011 Eğitim ve Öğretim Dönemi sonunda Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi, 1. ve 2. Kademe Okuma-Yazma Kursları ile mesleki kursları başarıyla tamamlamış hükümlü ve tutuklulara kurs bitirme belgeleri verildi.Proğramın ikinci bölümünde kurum personeli ile  hükümlü ve tutuklular halayları ile konsere eşlik ettiler.”

yes.20110929121538..jpg


yes.20110929121757..jpg


yes.20110929121640..jpg

yes.20110929121421..jpg



karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler