Kars Defterdarlığında Panel

Kars Defterdarlığında Panel

Kars Defterdarlığı, 5018 sayılı kanunun ve mali yönetim sisteminin anlatıldığı konferans düzenledi.

 

Kars Defterdarlığı, Kars Valisi Ahmet Kara'nın da katılımı ile il genelindeki genel bütçe kapsamındaki kamu kurum kuruluşlarının harcama yetililerine ve yöneticilerine, '5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Harcama Birimlerinin Tanıtımı Ve Uygulamada Birliğin Sağlanması' konulu konferans verdi. Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen programda Kars Defterdarı Osman Şimşek, sunumun amacının, 5018 sayılı kanun ile oluşturulan mali yönetim sistemini sizlere genel kavramları ile birlikte görev, yetki ve sorumluluk ekseninde anlatmak olduğunu söyledi.
 
yes.20111013112901..jpg
 
  
 
 
 Kars Valisi Ahmet Kara ise programda yaptığı konuşmada, 2006 yılında, 5018 sayılı kanun ile kamu mali yönetimi ve kontrol kanunun yürürlüğe girdiğini ve bugün burada tekrar bir bilgilendirme konferansının gerçekleştirileceğini belirtti. Vali Kara, "Defterdarlığımız bugün burada bizlere 5018 sayılı kanunla ilgili detay bilgileri, yararlı bilgileri, uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili bilgi sunmak üzere bir toplantı tertip etmiş bulunmaktadır." dedi.
 
  
 
 
 Vali Kara, 5018 sayılı kanunun ruhunda ödenek olmadan harcama yapılamayacağına yönelik hükümlerle dolu olduğunun altını çizdi. Kara, "Birinci olarak, harcama yapmak için ödenek olup olmadığına ilgili birim, ilgili gerçekleştirme görevlisi veya muhasebe yetkilisi bakacaktır. İki bu ödemelerin kanuna uygun olup olmadığına bakılacaktır. Üçüncü husus bu ödemelere ait düzenlenen belgelerin tam eksiksiz olup olmadığına bakılacaktır. Bunları niçin söylüyorum, bu gün burada şu detayı atlayabilirler, bir çok birimimiz bu konularda çok fazla bilgili değiller. Ondan söylüyorum." dedi.
 
  
 
 
 Konferans, Kars Defterdarı Osman Şimşek'in sunmuş olduğu 5018 sayılı kanunun ve mali yönetim sistemi konulu konferans ile sona erdi. 
 Öte yandan konferansa, Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, İl Milli Eğitim Müdür Fevzi Budak, İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç,Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Abuoğlu ve daire amirleri ile okul müdürlerinin yanı sıra basın mensupları katıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler